Souvenirs uit India, Nepal en China

Ik vind het altijd heerlijk om souvenirs mee naar huis te nemen van verre reizen. Het ligt een beetje aan het land waar we naartoe gaan, maar ik hou van typische souvenirs, die ik een mooie plekje in huis kan geven, maar ook van praktische souvenirs zoals keukenspul en dat soort dingen. Verder koop ik altijd in elk land of tijdens elke stedentrip een magneetje, dat is echt een must ;). Deze reis heb ik ook weer een hoop gekocht eigenlijk…
IMG-20160827-WA0004
Ik snap nog steeds niet waar ik het tijdens de reis allemaal laat, maar als ik thuis kom en ik alles uit ga stallen (dat is een beetje een tic van me, dat doe ik altijd en dat blijft véél te lang zo staan…) dan sta ik er toch weer van te kijken wat ik allemaal meegenomen heb.

We zijn nog flink aan het verbouwen, dus de meeste dingen bewaar ik in een doos totdat we klaar zijn, zodat ik straks alles een mooi plekje kan geven. Gelukkig hebben we veel verschillende ruimtes in huis, dus hopelijk kom ik daarmee een heel eind.

Deze reis begon ik meteen met een kruiden bewaarbox als kado tijdens de kookles, de eerste dag. Dit was meteen een groot voorwerp, met een glazen deksel, dus een uitdaging om netjes mee naar huis te nemen, maar dat is gelukt! Verder kocht ik een prachtig bronzen Ganesha beeldje. Ik had graag een groter beeld gekocht, maar deze is al zo ontzettend zwaar, ik zou niet weten hoe ik dat mee had moeten slepen drie weken lang. Dit beeldje vind ik ook prachtig en het is mijn favoriete souvenir van deze reis.

IMG_20160921_214930

Verder kocht ik nog twee maskers, eentje van Ganesha, die is gemaakt van papier maché. Dit masker kocht ik op de Dilli Haat souvenir markt in Delhi. Het andere masker is een houten draken masker, welke ik kocht bij de Hanging Temple in de buurt van Datong in China.
Ik heb nog een houten masker dat ik een paar jaar geleden in Indonesië kocht en een houten masker dat we vorig jaar uit Guatemala hebben meegenomen. Ik denk dat ik, als de gang straks klaar is, al die maskers maar bij elkaar ga hangen, want ze hebben mooi allemaal ongeveer dezelfde maat. Misschien is er dit jaar (weer) een nieuwe verzameling ontstaan?!

IMG_20160921_214958

En wat dacht je van deze prachtige marionet die ik in Kathmandu heb gekocht? Aan allebei de kanten zit een gezicht van een andere god.

IMG_20160921_215143 (1)

Bij het Terracotta leger moesten we natuurlijk ook een kleine krijger meenemen voor thuis…..

IMG_20160921_215035

En deze pantoffels in het Panda Breeding Centre in Chengu kón ik gewoon niet laten liggen natuurlijk!

IMG_20160921_215104

En verder heb ik nog van alles mee gesjouwd, een Chinees theesetje, een gebedsrol, Tibetaanse gebedsvlaggen, een leistenen spelletje, parfum, noodles, Chinese thee…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.