San Francisco (22-07-2013)

We hebben er inmiddels weer twee dagen in San Francisco op zitten. Gisterenochtend hebben we een fietstour gedaan over de Golden Gate bridge. Het was een erg leuke tour, met een erg leuke gids. Om 1 uur was de tour afgelopen, maar we mochten de fietsen nog tot vanochtend gebruiken, dus zijn we met de fietsen nog langs Lombard street, de kronkeligste straat ter wereld gereden. Daarna zijn we nog naar de Painted Ladies gegaan, de huisjes die bekend zijn van de televisieserie Full House. Al met al moesten we nogal eens een stuk lopen, want in San Francisco stikt het van de steile heuvels. Het was dus een behoorlijk zware dag, maar we hebben wel veel van de stad gezien. ’s Avonds hebben we bij de KFC/Taco Bel gegeten en ook dit was een hele ervaring, we zitten hier namelijk nogal in een achterbuurt en dat was daar duidelijk te zien, dus zijn we snel weer terug gegaan naar het hotel.

Vanmorgen hadden we kaartjes voor Alcatraz, voor de boot van 11.00 uur ( gelukkig maar, want de eerst beschikbare kaartjes waren nu pas voor 14 augustus!). Eerst hebben we de fietsen terug gebracht en omdat we nog wat tijd over hadden, zijn we langs de zeeleeuwen op pier 39 gelopen. Daarna was het tijd om naar de boot te gaan. Eenmaal op Alcatraz hebben we eerst een korte film gezien en daarna een audiotour door de gevangenis gedaan. Erg interessant om deze zwaar bewaakte gevangenis zo eens van binnen te zien. Ook konden we nog naar binnen in de fabriek waar de gevangen moesten werken en hebben we nog wat souvenirs gekocht, waaronder een boek van een crimineel die er 25 jaar gevangen heeft gezeten. Om 14.00 uur hadden we de boot terug en toen zijn we langs Chinatown en Unionsquare terug gelopen naar het hotel. Ondertussen heb ik lekker nog wat geshopt bij de H&M en Victoria’s Secret (erg leuk gezien de lage dollarkoers en de laatste winkel hebben we in NL helaas niet, dus ik denk dat ik in LA nog een keer terug ga over een paar dagen).
Op de terugweg hebben we nog een broodje gehaald bij de Subway en toen was de dag weer voorbij. Morgen vertrekken we vroeg, om 10.00 uur staat er een whale watch tour op het programma, maar eerst moeten we nog een stukje rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.