Bijna weer naar huis (25-07-2013)

Voor ons is inmiddels de laatste dag weer aangebroken. Vanuit San Francisco zijn we dinsdagochtend om 7 uur vertrokken om op tijd in Monterey te zijn. Om 10 uur zouden we daar namelijk meegaan op een whalewatch tour. We hadden er expres niet teveel van verwacht, omdat het maar de vraag is of je wat te zien krijgt natuurlijk. Maar na ruim een half uur varen kwamen we in het gebied van de blauwe vinvissen, de grootste dieren ter wereld ooit. En in de verte zagen we al een pluim water omhoog spuiten, erg gaaf om te zien! De boten mogen niet al te dichtbij komen, maar toen we wat dichterbij kwamen konden we goed zijn rug zien en zien hoe hij steeds opnieuw onder ging en meer water spoot. Ten slotte neemt zon beest een grote duik om vervolgens een tijdje onder te blijven en dat is een mooi fotomoment, omdat hij dan met zijn staartvin boven het water uitkomt.
Al met al hebben we best een aantal van deze walvissen en ook bultruggen kunnen zien, erg leuk en mooi om een keer meegemaakt te hebben!
Om 13.00 uur waren we weer terug bij de pier en na een snelle hotdog als lunch gegeten te hebben zijn we doorgereden langs de kust naar het zuiden. Dit zou een prachtig stuk moeten zijn, maar de mist was zo dicht dat we de zee amper konden zien helaas.
In Morro Bay hebben we overnacht en gisteren zijn we doorgereden naar Culver City, bij LA. ’s Avonds hebben we heerlijk uitgebreid (en veel te veel) gegeten bij Olive Garden.

Vanmorgen zijn we naar Santa Monica met de beroemde pier met attracties en naar Venice Beach geweest. Ook leuk om even gezien te hebben. Nu zijn we weer in ons motel en hebben we nog een paar uur om even te relaxen en alles weer in te pakken, morgenochtend rijden we hier om 5 uur weer weg om de auto in te leveren en naar het vliegveld te gaan en dan landen we zaterdagochtend weer in Brussel!

Het was een mooie reis met vooral veel prachtig natuurgeweld, maar ik heb toch wel het cultuurverschil zoals je dat bijvoorbeeld in Azië hebt gemist. De plannen om volgend jaar naar Guatemala en Belize te gaan zijn dan ook nog niet gewijzigd ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.