Bodie en Yosemite (20-07-2013)

Donderdagochtend zijn we vertrokken richting Yosemite, maar eerst zijn we naar Bodie gegaan. Een verlaten mijnstadje dat ooit op San Francisco na de grootste stad van de VS was. Nu is het een ghosttown en kun je door de straten lopen en binnen kijken bij de huizen, een school, een hotels en winkels. Allemaal met de meubels en spullen er nog in. Erg leuk en interessant om dit stadje te bekijken, het was de omweg zeker waard!

Daarna zijn we doorgereden naar Yosemite, waar we een tent hadden gereserveerd in Curry Village. Dit was nog een flink eind rijden, want het park is echt ontzettend groot! Na een pizza gegeten te hebben, hebben we nog een korte wandeling gemaakt naar de Lower Yosemite Fall. Helaas zijn de watervallen in de zomer niet zo spectaculair, maar het is toch een mooi park om te bekijken.
De volgende morgen zijn we naar Mariposa Grove gereden om de grote Seqouia bomen te bekijken. Daarna zijn we naar het uitzichtpunt bij Glacier Point en de Bridalveil Fall gegaan. Intussen hadden we al heel wat mijlen afgelegd in het park en was de temperatuur opgelopen tot bijna 40 graden, dus hebben we ons in de tent omgekleed en zijn we gaan zwemmen in de rivier tegenover het kamp. Het water was nogal koud, maar wel lekker verfrissend!

Vanmorgen zijn we vertrokken naar San Francisco. Onderweg hebben we nog wat geshopt bij de Walmart en rond 14.00 uur zijn we bij ons hotel aangekomen. Vanmiddag hebben we Chinatown al bekeken en zijn we naar het Cable Car Museum geweest. Net hebben we erg lekker gegeten bij Brenda’s, een restaurantje hier tegenover het hotel. Nu gaan we wat slaap inhalen na twee rommelige nachten in een gehorige tent, morgen staat er een fietstour op het programma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.