PLOG: Lang weekend Tallinn en Helsinki

Vorige week hebben we het lange Pinksterweekend benut om een tripje te maken naar Tallinn en Helsinki. Met maar 1 vrije dag konden we zo mooi een paar dagen weg. Binnenkort volgt er een uitgebreider reisverslag, maar hieronder alvast een foto-impressie van deze dagen.

DSC_3452
Tallinn is een hele sfeervolle, Middeleeuwse stad. Binnen de oude stadsmuren vind je veel gezellig straatjes met oude panden, restaurantjes, winkeltjes en café’s.

DSC_3231
In een duikboot in het Lennusadam Seaplane Harbor Museum in Tallinn
DSC_3353
We hebben een rondleiding gedaan bij de verlaten Patarei gevangenis. In de zomerperiode kun je voor een paar euro ook zelf naar binnen, maar dan kun je niet overal komen. Voor een paar euro extra krijg je een rondleiding door een Engelstalige gids, die wat hekken kan openen waardoor je op plaatsen kunt komen waar je zelf niet kunt komen. Dit was extra gaaf omdat deze delen van de gevangenis niet verlicht zijn. Een zaklamp (of op je telefoon) is dus geen overbodige luxe, net als wat warme kleren, want het is er altijd koud binnen). Wij vonden dit een erg gave tour.
DSC_3410
Het ziekenhuis binnen de Patarei gevangenis. Overal staan nog spullen, het is verlaten en nooit echt opgeruimd. Helaas zijn er hierdoor wel veel spullen gestolen en is het een ontzettende rotzooi binnen. Maar het geeft wel het gevoel dat je hier zelf ronddwaalt, en niet dat je door een museum loopt.
DSC_3520
Het Kadriorg kasteel in Tallinn was helaas gesloten omdat het een feestdag was. Maar van buiten was hij ook erg mooi hoor!
DSC_3589
Bij het restaurant Vegan V hebben we heerlijk gegeten. Zelfs Mark vond het lekker! Ik heb een kikkererwten/bieten burger met groentefriet en Mark heeft gegrilde seitan. Het smaakte echt super! Ook de chocolademousse als toetjes was heerlijk. Als we terugkomen in Tallinn wil ik hier zeker weer gaan eten! Wel even reserveren van te voren, gelukkig konden wij zaterdag reserveren voor zondag, want het zit altijd vol!
DSC_3630
De ferry van Tallinn naar Helsinki deed er ruim 2,5 uur over, maar aan bord zijn winkels en verschillende restaurants, dus je hoeft je niet te vervelen. Wij hadden helaas de hele weg regen, maar anders kun je ook nog lekker in het zonnetje zitten op het bovenste dek.

 

DSC_3748
Voor de kust van Helsinki ligt het forteiland Suomenlinna. Met de ferry vaar je er vanaf het marktplein in een kwartier naartoe. Dit kost 5 euro voor een retourtje. Op het eiland kun je een wandelroute volgen en er zijn verschillende restaurantjes en musea te vinden. Helaas is niet alles het gehele jaar geopend, maar toen wij er waren was het grootste deel al open voor de zomerperiode.

DSC_3725

DSC_3659
Ook op Suomenlinna hebben we een duikboot van binnen bekeken.
DSC_3830
De bekende dom van Helsinki is gratis te bezoeken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.