Petra by Night

Laatst schreef ik al een stukje over de magische indruk die Petra op mij gemaakt heeft. We hebben twee dagen doorgebracht op deze bijzondere plek en hebben ook een avondje Petra by night mee mogen maken.

Drie keer per week namelijk, op maandag, woensdag en donderdagavond, worden de Siq en het plein voor de Treasury verlicht met duizenden kaarsjes.

DSC_8911

Toen wij op onze eerste dag in Petra ‘s middags door de Siq terug liepen naar het visitors center, waren een hoop mannen al bezig de Siq vol te zetten met papieren zakken gevuld met zand en een kaars in elke zak. Uren tijd moet dit gekost hebben, om nog maar te zwijgen van het opruimen ‘s avonds na afloop en dat elke week dus twee keer.

‘s Avonds na het eten zijn wij teruggegaan naar Petra, voor 12 euro hadden we ‘s ochtends bij een souvenirshop bij het visitors center al kaartjes gekocht voor deze bijzondere avond, er is namelijk maar een beperkt aantal kaartjes beschikbaar per avond.

Voor de tweede keer die dag liepen we het stuk door de Siq, die dit keer verlicht werd door duizenden kaarsjes. Alle andere verlichting wordt uitgedaan, zodat puur het kaarslicht de kloof verlicht.

DSC_8905

Iedereen is er stil van, zo’n rustige, serene en magische sfeer hangt er op dat moment. Als je eenmaal het einde van de Siq bereikt, doemt daar weer het prachtige beeld van de steeds beter zichtbaar wordende Treasury op. Het hele plein voor deze prachtige tombe wordt ook verlicht met kaarsjes en er liggen rijen matjes op de grond voor de bezoekers om plaats te nemen.

Als iedereen zit worden er kleine glaasjes mierzoete thee uitgedeeld en begint er muziek te spelen. De Treasury wordt in verschillende kleuren uitgelicht en er wordt een verhaal over en door de bedoeïenen verteld.

DSC_8938

De show zelf stelt op zich niet zo heel veel voor en is wat onbeholpen, maar er wordt duidelijk veel moeite in gestoken. Vooral de vele kaarsjes overal zorgen voor de magische sfeer, die je echt niet gemist mag hebben tijdens je rondreis door Jordanië.

Tijdens deze avond zul je echt het duizend-en-één nacht gevoel ervaren!

Een gedachte over “Petra by Night”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.