Paleizen, souqs en oude koranschool (16-11-2012)

Vanmorgen hebben we een lekker ontbijtje gehad met muntthee, marokkaans brood met jam, verse jus en een soort oliebollendeeg met kaneel en poedersuiker, erg lekker!
Daarna zijn we op pad gegaan, eerst richting paleis El Badi, althans de overblijfselen daarvan. Erg leuk, met name vanwege de vele ooievaarsnesten op de muren (ik heb ze geteld, toen wij er waren zaten er 20 ooievaars op de muren van het paleis). Daarna door naar de Saadische tombes, welke er bijna naast liggen. Door een heel smal steegje kom je in een soort tuin met allemaal graftombes, was leuk om te zien, maar niet heel spectaculair.
Daarna wilden we door de soeks terug lopen naar ons hotel. Ik zag al meteen een mooie schaal en theekannetje, dus dit tripje is niet goed voor m’n portemonnee! Aan het eind van de soeks stonden we ineens voor het museum van Marrakech, met verderop de oude koranschool. Deze stonden eigenlijk voor morgen op het programma, maar nu waren we er toch en we hadden nog tijd genoeg. Vooral de koranschool vonden wij erg leuk om te zien en het gebouw is echt prachtig!
Daarna heb ik een henna tattoo laten zetten op het plein, een kleintje maar, want ook hier vragen ze weer veel te veel geld voor. Verder zijn we niet te lang blijven hangen tussen de zielige aapjes en slangenbezweerders die geld aan ons wilden verdienden, want daar voelden we ons toch niet zo op ons gemak bij.
Na even een spelletje te hebben gespeeld op de hotelkamer waren we weer wat uitgerust en konden we weer richting het plein vertrekken om wat te eten, dit keer hadden we voor minder dan 10 euro ons buikje rond!
Moe maar voldaan en vooral met erg zere voeten zijn we ons bedje weer ingekropen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.