Aankomst in Marrakech (15-11-2012)

Vandaag zijn we om 14.30 opgestegen vanaf Weeze met Ryanair, het was een kleine 4 uur vliegen en alles ging voorspoedig, om 18.00 uur stonden we op Marokkaanse grond. Eindelijk was ik in Marokko!
Het begon al aardig donker te worden en we moesten de bus vinden om in de stad te komen, dat zou namelijk een stuk goedkoper zijn dan een taxi. De bus kostte 3 euro voor een enkeltje (5 euro voor een retourtje, maar wij hebben later deze reis een huurauto, dus dat is voor ons niet nodig). We werden afgezet in de buurt van het Jemaa El Fnaa plein, maar wisten nog niet hoe we bij het hotel moesten komen, en in Marrakech is het niet makkelijk om de weg te vinden als je er niet bekend bent, dus toch maar een taxichauffeur opgezocht en die het adres van ons riad (een klein paleisje met binnenplaats, omgebouwd tot hotel) laten zien en hij wist wel waar het was. Maar het was in de oude medina, dus vroeg hij wel een hoge prijs. Volgens het hotel zou het maar 2 euro moeten kosten, maar voor minder dan 8 deed hij het echt niet. We moesten er toch naartoe dus gewoon maar toegegeven. De taxi stopte een paar straatjes voor het hotel, waar hij niet verder kon. Daar wachtten al wat jongens om de aangekomen toeristen verder naar hun hotel te brengen. Ons hotel bleek vanaf dat punt makkelijk te vinden, we vroegen wat de jongen als beloning wilde en het antwoord was “not much, ten or twenty euro is ok”, nou tien euro vonden wij al veel te veel, maar geen zin in discussies net na aankomst, dus toch maar 100 dirham (bijna 10 euro) gegeven.
Dan het hotel in, dat was schitterend, achter die rode muur ging een heel mooi hotelletje schuil met een binnenplaatje en prachtige kamers. Snel onze spullen gedropt en richting het plein gegaan om wat te eten, want we hadden ondertussen wel trek. De eerste keer natuurlijk ontzettend om gelopen, maar de terugweg gelukkig snel gevonden. Onderweg passeerde een jongetje van een jaar of 11 ons op zijn skeelers, toen hij voorbij kwam kneep hij gewoon heel nonchalant even in mijn borst! Mijn mond viel open en voordat ik het wist kwam er een nog jonger jongetje op de fiets voorbij die hard “sex” riep…. Morgen doe ik dus een sjaal om en neem ik een vestje mee ’s avonds om mezelf wat meer te bedekken!
Daarna nog lekker gegeten op het plein bij een kraampje, we wisten niet goed wat te nemen dus dat mannetje regelde wel wat, behoorlijk duurder natuurlijk dan dat we zelf hadden gekozen, maar morgen weten we beter wat we willen eten dus dat komt wel goed! Nu lekker slapen en morgen op tijd op om Marrakech te gaan bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.