Kookles in Marrakech (17-11-2012)

Om 5.15 vanmorgen werden we alweer wakker gemaakt door de plaatselijke moskee, het lijkt wel dat de beste man het gebed naast ons bed staat te zingen, erg fijn om zo wakker te worden op dit tijdstip ;).
Om 11 uur stond er een kookcursus op het programma bij het hotel Les Borjs de la Kasbah. We wilden gaan lopen maar hebben halverwege toch maar een taxi gepakt, omdat mijn voeten nog zo zeer deden van gisteren (zaten al flinke blaren onder). Eenmaal aangekomen waren wij de enige twee en we leerden tajine met kip, ingelegde citroenen en olijven te maken, marokkaanse salade, pastilla met melk en muntthee te maken. Het was allemaal erg lekker en na de lunch hebben we het paleis El Bahia bezocht, wat een mooi gebouw was, maar wij vonden het minder mooi dan de gebouwen welke we gisteren gezien hebben.
Toen we dat gezien hadden was er nog genoeg tijd over, dus zijn we op zoek gegaan naar de leerlooierijen die aan de noord-oost kant van de medina tegen de muur zouden moeten zitten. We hebben gisteren verschillende mensen gehoord die dit nogal indrukwekkend vonden om te zien, dus waren wij ook wel benieuwd! Het was een flinke wandeling, we zijn ronde de stadsmuren gaan lopen zodat we niet zouden verdwalen en toen we de muren weer binnenliepen werden we meteen aangesproken om in de looierij te komen kijken. Dat dus maar gedaan en een prijs afgesproken, hij wilde 50 dirham hebben om ons rond te leiden, prima. De rondleiding duurde echter maar 3 minuten en daarna stonden we heel snel aan de overkant in een leerwinkel…. Pure toeristenlokkerij dus maar we hebben niets gekocht en hoewel het jammer was dat de rondleiding niet wat langer duurde en wat meer uitleg bevatte, was het wel interessant om gezien te hebben. Helaas wilde meneer niet alleen de afgesproken 50 dirham, maar ook 50 dirham “voor de looierij”, ja vast… Maar goed, je ontkomt er toch niet aan, dus wij hebben het braaf gegeven.
Vanavond voor de laatste keer op het plein gegeten, bij ons vaste eetkraampje, namelijk nummer 114. We hadden lekker allerlei hapjes, zoals olijven, brood met tomatensaus, soep, geroosterde paprika, inktvisringen en vleesspiesjes en waren weer voor een euro of 8 klaar in totaal, met een kopje muntthee gratis na. Het smaakte hier erg goed en ik zal dit kraampje vast nog gaan missen de komende tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.