Jardin Majorelle en Ait Ben Haddou (18-11-2012)

Vanochtend om 9.30 konden we de huurauto ophalen, dus na het ontbijt zijn we met een taxi richting het verhuurkantoor vertrokken. Het regende behoorlijk en de taxichauffeur bleek ons een heel stuk te ver af te hebben gezet, na wat bellen met het verhuurbedrijf en gesjouw met onze koffers door de regen hebben we het dan toch gevonden. Tegen 10.30 konden we eindelijk vertrekken, maar eerst wilden we de Majorelle tuin nog zien, dit was het enige in Marrakesh waar we nog geen tijd voor hadden gehad, dus dat deden we vandaag onderweg even. Was leuk om te zien, maar als het mooi weer was geweest en alles niet zo nat was geweest was het pas echt mooi geweest denk ik. Daarna vertrokken we dan echt, met onze Peugeot 206 richting de volgende stop: Ait Ben Haddou. De route was prachtige, dwars door het atlas gebergte. Bij een mannetje met een winkel in de bergen maakte we een plaspauze en kocht ik twee mineralenstenen, waarvan ik me nog steeds afvraag of ze toch wel echt zijn, zo mooi glinsteren ze.
Aangekomen in Ait Ben Haddou bleek het een klein dorp te zijn, wat er ontzettend stoffig en een beetje westernachtig uitzag. Ons hotel was leuk en de eigenaren super vriendelijk en behulpzaam, dus echt een aanrader! (Bagdad Café heet het). Achter het hotel lag de beroemde kasbah waarvoor we gekomen waren en we hadden nog net een uurtje voordat het donker was om vast wat rond te gaan kijken. Je moet een rivier over om er te komen, maar het water staat erg laag en je zou over de zandzakken moeten kunnen lopen. Helaas stond het water toch echt te hoog, dus moesten we toch bij iemand achterop de ezel en daar natuurlijk een paar euro voor betalen. Voor 4 euro per persoon werden we over gebracht en als we klaar waren ook weer terug gebracht. We zijn langs de achterkant van de kasbah (want daar is de entree gratis) helemaal naar boven gelopen, wat een mooi uitzicht! Heel grappig ook om te zien dat zo’n oud, lemen dorp nog zo goed in tact is gebleven. Van bovenaf heb je ook uitzicht op de plaats waar The Gladiator is opgenomen, ook leuk om te zien dat dit zich hier heeft afgespeeld. Tegen half 6 begon het te schemeren, dus zijn we snel terug naar beneden gegaan , er is namelijk geen elektriciteit in de kasbah en het is een klein doolhof, dus wilden we graag terug naar het hotel voordat het echt donker werd.
In het hotel hebben we lekker gegeten, ik brochettes met frietjes en Mark kefta met frietjes, als toetje hadden we lekkere sinaasappel met kaneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.