Nieuwe ontdekking in Petra

Recentelijk is er een nieuwe ontdekking gedaan in de historische stad Petra in Jordanië. Zoals ik al eerder schreef, heeft Petra een grote indruk op mij gemaakt en het is zeker één van de gaafste plekken ter wereld waar ik tot nu toe ben geweest. Nu is er weer een nieuw monument gevonden en wie weet wat deze stad allemaal nog meer voor ons verborgen houdt….

DSC_8835

Ze hebben nu een groot platform ontdekt, met een klein gebouw erop (dat moet er ooit gestaan hebben althans) en een deel ervan moet ooit betegeld zijn geweest, wellicht een soort zwembad of badhuis? Verschillende bronnen melden dat archeologen wisten dat er zoiets als dit moest zijn geweest, maar dat het een gigantische vondst is waar blijkbaar nog nooit eerder gericht naar is gezocht.
Het platform ligt op slechts 800 meter van het centrum van de oude stad en is gevonden door middel van satellietbeelden en dankzij de inzet van drones. Het klooster, ofwel The Monastery, zou het enige monument moeten zijn dat groter is dan het pas gevonden platform.

Ooit was Petra een groot knooppunt op een belangrijke handelsroute, en dus een bruisende stad. Het is goed mogelijk dat er in deze stad nog veel meer monumenten te vinden zijn en archeologen hebben er dan ook hun handen vol aan.

Het mooi hiervan is, dat als er steeds monumenten gevonden worden en dus door ons reizigers bewonderd kunnen gaan worden, dat dit natuurlijk een erg goede reden (lees smoes) is om nog eens terug te keren! Ooit ga ik zeker nog een keer terug naar Petra, en wie weet wat deze magische plek ons dan weer extra te bieden heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.