Drijven in de Dode Zee

Tijdens onze reis door Jordanië konden we een bezoekje aan de Dode Zee natuurlijk niet overslaan. Bovendien moesten we onze kans pakken, want we hebben begrepen dat het niveau van de Dode Zee in in zó’n rap tempo daalt, dat er over 10 tot 20 jaar wellicht helemaal geen Dode Zee meer is…

DCIM100SPORT

Er heerst namelijk een tekort aan water in de omgeving, dus overal wordt water vandaan gepompt. Zo ook in het Wetland Reserve in het noorden van Jordanie, waar we tijdens onze reis door Jordanië ook geweest zijn. We zagen daar foto’s van enkele jaren geleden, toen het water nog hoog stond zover je kon kijken. Nu was het meer een soort ondiepe vijver geworden helaas…

Maar de Dode Zee dus. Ik keek er echt naar uit om hier naartoe te gaan, omdat het toch iets heel aparts moest zijn. We hebben een strandje bezocht waar je voor 1 of 2 euro binnen mocht en gebruik kon maken van toiletten en kleedhokjes. Helaas was het duidelijk laagseizoen (november) en waren er sowieso weinig toeristen in verband met al het gedoe in de omliggende landen. Het was namelijk behoorlijk uitgestorven op het strandje, op een paar Jordaanse stelletjes en gezinnetjes na, voor wie wij in onze badkleding natuurlijk een hele attractie waren!

DCIM100SPORT

Voorzichtig liepen we het water in, want je weet nog niet wat je kunt verwachten. Als je het water inloopt en gaat liggen, blijf je gewoon vanzelf drijven. Wij hadden dit vrij snel gezien moet ik zeggen, maar we hadden dan ook niet gekozen voor een strand van een duur resort of spa hotel met alle extra voorzieningen. Je moet wel oppassen dat je geen water in je mond of ogen krijgt, want dit is echt megazout en het prikt ontzettend! Ook laat het water een vreemde vettige laag achter op je huid. Het was dus fijn dat we ons na het drijven eventjes af konden spoelen onder een douche op het strand, voordat we weer in onze gewone kleren moesten en onze reis weer gingen vervolgen met onze huurauto.

DCIM100SPORT

Wij vonden het dus niet heel bijzonder, maar het is echt iets wat je een keertje gedaan moet hebben en iets wat je zeker niet over kunt slaan tijdens een reis door Jordanië.

DCIM100SPORT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.