Mijn bucketlist met reisbestemmingen voor de komende jaren

Door het coronavirus zit reizen er eventjes niet in. Wij hebben nog een reisje gepland staan naar Frankrijk in juni, maar er moet een klein wonder gebeuren wil dat doorgaan denk ik. We passen ons voor nu dus even aan, maar ondertussen droom ik wel verder van mooie bestemmingen waar ik nog naartoe wil. Er zijn bepaalde landen die ik namelijk bewust bewaard heb voor wanneer we een kindje zouden krijgen. Vandaag daarom mijn top 5 van landen die ik nog wil gaan zien de komende jaren. 

1. Japan

Japan staat al heel lang heel hoog op mijn lijstje. Ik ben sowieso ontzettend fan van Azië en Japan heeft een unieke cultuur die ik gewoon nog een keer mee móét maken! Japan lijkt me goed te doen met een kindje, omdat de voorzieningen er goed zijn en het een ontwikkeld land is. En vooral dat laatste vinden we toch wel erg prettig met een jong kind. Ik wil dan ook nog heel graag naar Japan voordat Senna naar school gaat. Bovendien is het een stuk goedkoper als hij nog zo klein is, dat is ook weer mooi meegenomen. 

Hakone, Japan

2. Florida en de Bahama’s

Ook deze reis staat op de planning voordat Senna naar school gaat. Reden hiervoor is dat we dan nog buiten het hoogseizoen kunnen. Ik heb al globaal een reisschema gemaakt en ik moet zeggen dat het een super gave reis zal worden. Met pretparken, natuur, zee, en een mini cruise naar de Bahama’s op een gigantisch schip met glijbanen enzo. Als kers op de taart wil ik dan een dagexcursie naar pig beach, dat lijkt me echt fantastisch! Dit wordt wel een rib uit ons lijf, dus ik ben hier nu alvast voor aan het sparen (en voor Japan ook trouwens). 

Pig Beach op de Bahama’s. Is dit niet fantastisch?!

3. Suriname

Suriname lijkt me superleuk met een jong kind. Vooral omdat ze er Nederlands spreken, dat is voor hem prettig denk ik. Bovendien is het land niet zo groot, dus je kunt veel van het land zien zonder heel veel te moeten reizen en regelmatig hele dagen in de auto te zitten. Deze heb ik dus expres nog even bewaard. 

4. Macedonië

Nu we een kind hebben zullen we wat meer binnen Europa gaan reizen. De landen dichterbij huis hebben we bewust bewaard voor deze periode in ons leven. Minder reistijd en tijdsverschil lijkt ons prettiger voor een kind namelijk. Ik heb verhalen gehoord en foto’s gezien van de prachtige natuur in Macedonië, dus dit land staat zeker nog op ons lijstje. Ik wil heel Europa nog gezien hebben en in Oost Europa zitten nog wel wat landen waar ik nog niet geweest ben, dus Macedonië mag niet op dit lijstje ontbreken. 

Macedonië

5. Italië, Italië en nog eens Italië

Ik ben een ontzettende fan van Italië, was dat al duidelijk? Mijn oma komt er vandaan, waardoor ik me er altijd extra thuis voel. De taal, het eten, ik geniet ervan en het brengt me terug naar mijn kindertijd. De komende jaren zullen we dan ook wat vaker naar Italië gaan. En dan niet alleen naar het gebied waar mijn oma vandaan komt (ook prachtig trouwens, aan de kust tussen Rome en Napel, maar daarover binnenkort meer). Ik hoop de komende jaren nog veel meer mooie plekjes in Italië te kunnen ontdekken, want het is heel gevarieerd land met prachtige natuur en een rijke historie. Dat wordt elke keer weer genieten!

Slapen in een trullo in Puglia staat hoog op mijn lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.