Kookles bij Saffron Palate in New Delhi

Op reis vind ik het altijd leuk om een kookles te doen, zeker als je een land bezoekt met een heel eigen (en lekkere) keuken. Ook in India hebben we dus een kookles gedaan, die ons erg goed bevallen is!
DSC_4387

Dit keer begonnen we onze reis meteen goed. Om 09.30 uur ’s ochtends waren we geland in Delhi en nadat we ons op onze kamer wat hadden opgefrist en wat hadden uitgerust zijn we op pad gegaan. We hebben eerst een rondje bezienswaardigheden gedaan op ons eigen tempo, maar om 17.00 uur hadden we afgesproken met Neha Gupta bij haar thuis voor onze kookles. Zo kregen we meteen op onze eerste dag al wat uitleg over de Indiase keuken en waren we dus al wat meer bekend met de verschillende smaken en gerechten.

Eerst bezochten we een lokale markt, waar Neha ons wat meer uitleg gaf over de diverse kruiden die in de gerechten gebruikt werden. Ik kocht meteen wat kruiden voor thuis en nadat ze ons ook nog een traditionele tandoor (oven) had laten zien, gingen we terug naar haar huis om echt aan het koken te beginnen. Eerst kregen we wat te drinken en wat zelfgemaakte hapjes (erg lekker, maar ook erg pittig voor ons). Daarna gingen we dan echt aan de slag.

DSC_4380
Van te voren had Neha mij al een lijst gemaild met gerechten waaruit we konden kiezen. We zouden in elk geval diverse soorten brood maken en verder mochten we 1 kipgerecht, 1 rijstgerecht, 1 groentegerecht en 1 curry. Toen ik aangaf moeilijk te kunnen kiezen omdat ik eigenlijk ook wel dahl wilde leren maken, gaf ze aan dat we die er gewoon bij zouden doen als we tijd hadden. Alle ingrediënten stonden al voorgesneden en voorgekookt klaar, dus we konden direct aan de slag.

DSC_4381

We kookten per persoon steeds om en om een gerecht, terwijl Neha uitleg gaf. Het was allemaal heel makkelijk te begrijpen en goed voorbereid, waardoor echt iedereen aan deze lessen mee kan doen, ook kinderen! Het koken verliep dus soepel en vlot en we eindigden met verschillende soorten brood (gevuld en ongevuld, zoet en hartig). Vooral dit brood vond ik erg leuk om te maken. Ik maak al zelf wraps, maar doe dit pas sinds kort en wat meer uitleg om zelf brood te maken voor bij het eten kwam daarom goed van pas.

DSC_4390
Toen alles klaar was werd alles nog even opgewarmd en in mooie schalen opgediend terwijl wij nog een drankje kregen en wat met Neha kletsten. Ze had nog wat tips en zocht voor ons nog even wat openingstijden op van de bezienswaardigheden die wij de volgende dag wilden gaan bekijken, want er zat een feestdag aan te komen en niet alle bezienswaardigheden zijn ook nog eens op maandag open.
Toen alles klaar was gingen we uiteraard samen aan tafel om van alles te proeven. Neha had ook nog een extra gerecht me
t kikkererwten gemaakt, wat ook erg lekker smaakte. Eigenlijk was alles erg lekker. De butter chicken en paneer waren heerlijk en de aloo gobi (bloemkool met aardappel) vond ik zo ontzettend lekker dat ik die zeker vaker ga maken thuis (ik heb hem al een keer gemaakt, maar er gaan zeker nog meer keren volgen).

En zo zagen al onze gerechten er uiteindelijk uit:
DSC_4394

DSC_4395

Het smaakte dus allemaal erg goed en we hebben een leuke, gezellige en leerzame les gehad. Zoals je ziet aten we het van typisch Indiaas servies van RVS. Ik ben nog steeds op zoek naar een aantal borden en schaaltjes, want in India is het er helaas niet van gekomen om die een paar te kopen. Zo rond 21.00 uur waren we klaar met eten en bracht onze chauffeur Babu ons weer terug naar onze homestay. Van Neha kregen we nog een leuk kado’tje mee, namelijk een mooie kruidenbox om de gekochte kruiden thuis in te bewaren.

Neha was erg vriendelijk en behulpzaam en gaf ons ook nog tips voor onze volgende dag in India, wij vinden deze kookles dus zeker een aanrader wanneer je Delhi bezoekt!

Een gedachte over “Kookles bij Saffron Palate in New Delhi”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.