Hoe is het om te slapen in een capsule hotel?

In oktober ben ik in mijn eentje naar Moskou geweest en hier heb ik voor het eerst in een capsule hotel geslapen, benieuwd hoe dat bevallen is?

Ik had al eens gelezen over capsule hotels in Japan en dacht eigenlijk dat ze alleen daar voorkwamen. Maar toen ik een hostel zocht voor mijn verblijf in Moskou, kwam ik ontzettend veel van dit soort hotels tegen. Ik besloot er eentje te boeken, om ook dit eens mee te maken.

Ik moet zeggen dat het me echt super bevallen is! Ik ben zelf geen grote fan van een slaapzaal met bijvoorbeeld stapelbedden in een hostel, omdat je dan vrijwel geen privacy hebt.
In Timisoara boekte ik dan ook een eenpersoonskamer, maar een groot nadeel daarvan, is dat je veel moeilijker in contact komt met andere reizigers. Bovendien is het een stuk duurder.

Wat mij betreft was dit dus de gulden middenweg: veel privacy doordat de capsule zo goed als afgesloten is, maar verdere alle voordelen van een dorm: Je krijgt kluisjes voor je spullen, kunt gebruik maken van een gezamenlijke keuken én het is goedkoop. Bovendien vond ik het wel lekker knus zo in mijn eigen coconnetje.
Elke capsule had overigens een lampje, een spiegel, een planchet, ventilatie, stopcontacten en een haak om je handdoek aan op te hangen. De capsule kon je afsluiten door middel van een verduisterend rolgordijn.

Mijn capsule, ik had het bed weleens op mogen maken….

Ik verbleef bij Interqube Hotel in Moskou, en in het slaapgedeelte geldt dat iedereen hele dag stil moet zijn. Je krijgt wegwerpslippers en kunt je schoenen kwijt in een kluisje bij de ingang.
Verder krijg je een grotere kluis in het slaapgedeelte voor je bagage en een kluisje in de keuken.
Het hele hostel wordt heel de dag door schoongemaakt en er zijn ruim voldoende douches en wc’s beschikbaar. Ik vond het dus zeker voor herhaling vatbaar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.