Heb je een visum nodig voor Amerika?

Zoals ik laatst al schreef, ben ik druk met plannen en de voorpret voor de reis naar de Verenigde Staten in mei. Gisteren heb ik het laatste dingetje geregeld wat nog nodig is om te kunnen vertrekken, namelijk onze ESTA’s. IMAG0021

Voor Amerika heb je als Nederlander geen visum nodig, maar een ESTA. Dit is een soort elekronisch visum waarmee je toegang krijgt tot de Verenigde Staten.  Je krijgt er geen bewijs van, je ESTA is digitaal gekoppeld aan je paspoort, dus als ze bij de douane je paspoort scannen, kunnen ze zo zien of je het land in mag.

Een aanvraag is vrij eenvoudig te regelen via deze site en kost $ 14,- per persoon. Je loopt de aanvraag gewoon helemaal door en vult al je gegevens in.
Als contactgegevens en verblijfplaats in de VS vul je gewoon het eerste hotel van je reis in (desnoods boek je iets dat je nog kunt annuleren indien nodig). Ten slotte vul je nog de vragenlijst in waarin wordt gevraagd of je een strafblad heb, er ooit weleens een visumaanvraag geweigerd is en of je toch geen bedoelingen hebt om een terroristische aanslag te plegen… Sinds kort stellen ze daar nog een extra vraag bij, namelijk of je recentelijk nog in Syrië, Jemen, enz. bent geweest.

Een ESTA aanvragen is dus niet moeilijk en voor die 14 dollar mag je na goedkeuring 2 jaar lang de VS in. Wij hebben net pech, want begin april loopt onze vorige ESTA af.
Omdat wij in mei vertrekken, heb ik nu dus nieuwe ESTA’s aan moeten vragen. Je moet dit ruim van te voren aanvragen, want je aanvraag moet nog goedgekeurd worden en zonder ESTA mag je het vliegtuig niet in. Ik ga er vanuit dat het goedkomt, maar toch vind ik het altijd een beetje spannend (zeker met de laatste ontwikkelen in Amerika) en ben ik blij als we straks bericht krijgen dat onze aanvragen zijn goedgekeurd. Dan is namelijk alles geregeld en staat niets onze prachtige reis van dit jaar meer in de weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.