3 Redenen waarom de voorpret zo leuk is

Ik ben gek op reizen, maar soms lijkt het wel of ik de voorpret nóg leuker vind dan het reizen zelf! Ik kan maaaanden bezig zijn met het plannen van 1 reis en dit gaat nooit vervelen!
IMG_20160721_184931

Maar waarom plan ik dan zo graag alles? Reizen staat toch juist gelijk aan vrijheid, blijheid? Voor mij gaat dat niet helemaal op, ik plan graag alles vooruit en leg altijd zoveel mogelijk vast. Toch geeft me dit juist een gevoel van vrijheid, want doordat ik vooraf alles zo goed mogelijk uitpluis, hoef ik me ter plaatse nergens meer zorgen over te maken!

Een tweede punt zijn de kosten. Door er vooraf veel tijd in te steken weet ik vaak de beste en goedkoopste opties te vinden en vind ik creatieve oplossingen, waardoor we weer een extra centje kunnen besparen voor de volgende reis. Veel dingen zijn natuurlijk goedkoper om ter plaatse te regelen, maar ook dat heb ik dan vooraf uitgezocht. Ik weet dan in elk geval zeker dat het het beste is om iets ter plaatse pas te regelen, of juist niet.

En last but not least: hoe meer voorpret, hoe langer je van je reis kunt genieten! Ik vind het heerlijk om met reizen bezig te zijn en zou het liefste altijd reizen, maar hé, we moeten ook werken en centjes verdienen voor de volgende reis, dus áltijd reizen, dat gaat dan weer net niet. Door er veel mee bezig te zijn is toch een klein beetje alsof je al op reis bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.