Galata Toren, Dolmabahce paleis (07-09-2013)

Vandaag zijn we een wat noordelijker stukje van Istanbul gaan bekijken. We zijn namelijk begonnen bij de Galata Toren, waar je van bovenaf een mooi uitzicht hebt over Istanbul met al haar moskeeën en natuurlijk de rivier de Bosporus, die Azië van Europa scheidt. Daarna zijn we over de Istiklal Cadessi, de grootste winkelstraat van Istanbul, naar het Taksim plein gelopen. Op zich was dit allemaal niet heel interessant om te zien, het is gewoon een grote brede winkelstraat (het trammetje dat over deze straat op en neer rijdt is wel weer leuk) en ook het plein is vooral groot en leeg. Vanaf het Taksim plein was het niet al te ver meer naar het Dolmabahce paleis, wat je alleen met een gids kunt bezoeken. Je mag hier binnen geen foto’s maken helaas. Dit paleis heeft veel meer versieringen en tierelantijnen dan het Topkapi paleis en is ook in een heel andere bouwstijl gebouwd. Het ligt prachtig langs de Bosporus en was zeker de moeite waard om te zien. We hebben zowel het paleis als de harem bekeken. Iedere vrouw had een appartement van 4 verdiepingen in dit paleis. Ondanks dat ze eigenlijk slaven waren, hadden ze het hier lang niet slecht.
Toen we bij dit paleis klaar waren hebben we de tram gepakt richting Sultanahmet, de oude stad (waar ons hotel ook staat). Hier zijn we uitgestapt in de buurt van de kruidenbazaar, waar ik graag nog even wilde kijken. Maar het was hier zo ontzettend druk, dat je amper een stap kon verzetten! Buiten komen was dan ook niet zo makkelijk en eigenlijk werden we er goed chagrijnig van (net zoals de meeste andere mensen die werden platgedrukt). Hier zijn we dus maar snel weggegaan en na een flinke wandeling waren we weer terug bij ons hotel.

Vanavond hebben we heerlijk gegeten, mark had kebab en ik had kip met rijst, gedroogde vruchten, kaneel en honing, echt superlekker! Als toetje natuurlijk een keertje baklava genomen, erg lekker als is het bijna een maaltijd op zich, zo vult het! Daarna zijn we weer bij hetzelfde terrasje als gisteren een waterpijp gaan roken, waar we best wat bekijks hadden van toeristen die aan de overkant zaten te eten, erg grappig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.