Aya Sofia, Topkapi paleis en meer (06-09-2013)

Vanochtend zijn we al op tijd naar de Aya Sofia gegaan. Een erg mooi gebouw, al heb je van binnen eigenlijk niet echt door hoe groot het eigenlijk is. Van daaruit zijn we naar de Basilica Cistern gegaan, de oude ondergrondse waterreservoirs. Erg mooi! Het is mooi uitgelicht, wat weerkaatst in het laagje water wat er nog in staat.

Toen zijn we naar het Topkapi paleis gegaan, ook erg mooi, vooral de harem, waar de sultan en zijn vrouwen woonden.

Van daaruit zijn we verder gelopen naar de Suleymani moskee. Hier waren ze nog bezig met het vrijdaggebed, dus we zijn eerst wat gaan drinken op een leuk verscholen terrasje dat werd aangeraden door de reisgids. De Turkse appelthee bevalt in elk geval al goed, en die glaasjes die móét ik natuurlijk ook hebben ;).
Daarna hebben we de moskee bekeken, vooral de buitenkant is prachtig, van binnen vonden wij hem erg op de blauwe moskee lijken.
Toen zijn we door de Grote Bazaar teruggelopen naar het hotel. Hier hebben we meteen een waterpijp met appel- en minttabak aangeschaft, een leuk souvenir voor thuis.

Vanavond hebben we simpel een broodje döner gegeten. Daarna hebben we een ijsje gehaald en zijn we de Blauwe moskee en de Aya Sofia by “night” gaan bekijken. Die zijn dan mooi verlicht en de fontein in het midden tussen de twee moskeeën maakt het helemaal af. Ten slotte hebben we op een terrasje een waterpijp gerookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.