Fotodagboek Lapland

Oeps… het is alweer iets te lang geleden dat ik een blogje plaatste.. Doordat we het erg druk hebben gehad met werken en klussen en we natuurlijk net een reisje achter de rug hebben is het er een beetje bij ingeschoten. Maar vandaag geef ik je vast een idee van hoe onze reis naar Lapland is geweest. We hebben ontzettend genoten en zeer binnenkort volgen er ongetwijfeld weer wat meer artikelen, beloofd!
DSC_6355
Maandag was onze eerste volle dag, en niet te vergeten mijn verjaardag! We gingen op pad met een slee met een rendier ervoor, door de bossen in de buurt van Saariselkä, het dorp waar we de hele week zijn geweest. Doordat je stil zat in de slee was het wel ontzettend koud, maar het was prachtig en een fijne, rustige manier om te wennen aan deze omgeving.

DSC_5936
Dinsdag zouden we pas om 19.00 uur een tourtje hebben. We zouden namelijk met een gids op zoek gaan naar het Noorderlicht, op sneeuwschoenen. De voorspellingen waren voor vrijdag en zaterdag echter veel beter, dus we besloten de tour naar vrijdag te verzetten. Voor dinsdagochtend boekten we ter plaatse nog een extra langlauftour bij. Mark heeft ooit weleens geskied, ik helemaal nog niet, dus het leek me leuk om dit eens te proberen.
In de ochtend kregen we een lesje en daarna mochten we de spullen tot 17.00 uur gebruiken. Het ging nog niet heel soepel, maar we vonden het leuk om te doen en we hebben weer iets bij geleerd!

DSC_5997

Op woensdag hadden we echt niets te doen. Ten minste, we hadden geen tourtjes gepland staan. We hebben een wandeling gemaakt in het natuurgebied en hebben als een stel kleine kinderen gesleed op de langste tobogganbaan van Europa! Wat was dat ontzettend leuk!
We gingen die dag nog niet helemaal naar boven, maar de totale baan is 1,2 kilometer lang. Het is een behoorlijke klim om boven te komen, en in 3,5 minuut ben je weer beneden. We hebben woensdag wat kortere stukken gesleed en zijn uiteindelijk tijdens onze vakantie nog een paar keer teruggegaan.

DSC_6141
Donderdag stond dan het hoogtepunt van deze reis op de planning: we gingen op pad met sledes met husky’s ervoor!
Dit was een prachtige ervaring, de honden zijn ontzettend enthousiast en kunnen niet wachten om te beginnen. Zodra ze rennen is het muisstil en kun je genieten van de prachtige omgeving. Mocht je ooit naar Lapland gaan, dan mag je dit zeker niet missen!

DSC_6212
Vrijdag hadden we dus de Noorderlichttour op sneeuwschoenen. Het was ons nog niet gelukt het Noorderlicht te spotten, dus we hoopten echt dat we het zouden zien, en dat lukte! Uiteindelijk hebben we het twee keer heel goed mogen zien. Zaterdag was het namelijk nog sterker en krachtiger, en toen was het zelfs bij het hotel te zien, waar het normaal niet donker genoeg is.
Het is ons helaas niet gelukt om echt mooie foto’s te maken hiervan, maar het was prachtig om te zien en we zijn heel blij dat we het geluk hebben gehad hier twee keer van te kunnen genieten. Dit heeft onze Lapland ervaring toch wel compleet gemaakt!

DSC_6558
Zaterdag was alweer onze laatste dag. We zijn op pad gegaan met sneeuwscooters. Mark reed en ik genoot achterop van het uitzicht. Het was wel erg koud, vooral op de open vlakte bovenop de berg. Maar het was ontzettend leuk om eens gedaan te hebben natuurlijk!

DSC_6510
En dat was het weer, een weekje is zo voorbij eigenlijk. Maar het was precies goed, we hebben alles kunnen doen wat we graag wilden doen en we hebben heerlijk genoten van het witte landschap, de vriendelijke mensen en de avontuurlijke activiteiten. Dit is echt een reis die ik kan afstrepen van mijn bucketlist en ik zou het iedereen aanraden!

Binnenkort zal ik wat meer artikelen schrijven over Lapland, met wat praktische info. Wil je verder iets weten, vraag het me gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.