Hallo 2017!!

Na een terugblik op het afgelopen jaar kan een vooruitblik op dit kersverse jaar natuurlijk niet uitblijven. Daarom alvast de reisplanning voor dit jaar en natuurlijk wat goede voornemens!

hawaiian-airlines
In 2017 staan er twee hele gave, maar ook dure reizen op de planning. Daarom (en omdat we ons huis graag af willen hebben) staat er naast die twee reizen nog niets op de planning. Zelf hoop ik nog op een weekendje Fez of Marrakech in het najaar, maar dat is helemaal nog niet zeker. Of een kerstmarkt in Duitsland of naar Londen rond Kerst… wie zal het zeggen??

Zeer binnenkort vertrekken we naar Lapland, een 8 daagse reis die je toch wel met recht een vakantie kunt noemen. 7 nachten op 1 plaats, in een hotel met ontbijt en zwembad, wat een luxe! We gaan hele gave dingen doen, zoals een sledetocht met rendieren, een huskytocht en een sneeuwscootertocht. Maar we gaan ook wat tijd voor onszelf nemen en af en toe uitslapen en een goed boek lezen. Het zal koud zijn, maar ik houd van winterse sferen en kijk er echt ontzettend naar uit!

lapland
In het voorjaar staat er dan weer een grote reis op de planning. Dit wordt onze verste (en duurste… slik!) reis tot nu toe! We gaan naar de Verenigde Staten en combineren dan het vasteland met Hawaii!

Ik wilde graag naar Indonesië, omdat ik daar nog niet met Mark geweest ben en dat land echt mijn hart heeft gestolen. Maar Mark geeft altijd de voorkeur aan de wat praktischere, westerse landen en wilde graag terug naar Amerika.
Omdat hij zo ontzettend zijn best doet om ons huisje mooi te maken, én hij afgelopen zomer mee naar India is geweest terwijl hij had gezegd dat nóóit te zullen doen, heb ik besloten eens niet tegen te sputteren en er mooi mee in te stemmen. Op één voorwaarde: ik wilde wel een tropisch strand zien deze reis….

hawaii
We vliegen dus naar Rapid City, een eindje boven Denver. Van hieruit zijn we dicht bij Mount Rushmore, die ik nog graag zou willen zien. Verder zullen we bijna een week rond Yellowstone doorbrengen, waarna we vanuit Salt Lake City naar Hawaii zullen vliegen. Hier verdelen we onze tijd over twee eilanden, voordat we terug naar huis vliegen met een driedaagse tussenstop in Las Vegas. Ook in deze reis heb ik ontzettend veel zin!

DSC_4890
Verder hebben we dus nog geen concrete reisplannen voor 2017. Ik hoop echt op een weekendje weg in het najaar, naar een bestemming met een heel andere cultuur (vandaar de voorkeur voor Marokko), maar dat zien we nog wel.

Wat betreft het huis hopen we de woonkamer en keuken ver klaar te krijgen in 2017. Dan moet er buiten nog een hoop gebeuren, maar dan zou, na 4 jaar klussen, ons huis van binnen toch in elk geval zo goed als klaar zijn. En dat lijkt me heerlijk!

DSC_6227
Ten slotte ga ik verder met gezond eten en sporten. De planning is om nog 5 kilo af te vallen voordat we naar Amerika vertrekken. Dan ben ik in totaal 19 kilo kwijt en dat zou een hele prestatie zijn. Ik ben nu al best trots en ik voel me erg goed, dus ik ga vooral verder met waar ik in 2016 aan begonnen ben!

dag1
Wat zijn jouw plannen voor 2017? Heb je een mooie reis gepland staan of goede voornemens? Of neem je het jaar gewoon zoals het komt en plan je liever niet vooruit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.