Favoriete foto’s #4

Een beetje later dan normaal vandaag, maar het is nog zondag, dus het kan nog: één van mijn favoriete reisfoto’s plaatsen! Vandaag een foto van het prachtige Semuc Champey, één van de hoogtepunten van een reis door Guatemala.
DSC_1174Als je vaker op mijn blog komt heb je deze foto vast al eens gezien, want hij komt regelmatig voorbij bovenaan de pagina. En ook op waarbenjij.nu kun je deze foto gebruiken als header, en dat is niet voor niets!

Semuc Champey is een echt natuurwonder. Er stroomt namelijk een ondergrondse rivier, waarboven zich limestone terrassen hebben gevormd. Deze terrassen zijn weer gevuld met water, waardoor je hier heerlijk in kunt zwemmen. Een stuk verderop komt de ondergrondse rivier boven en gaat deze weer als een normale rivier verder.

Wanneer je naar Semuc Champey gaat, zul je ongetwijfeld eerst deze bijzondere rivier van bovenaf gaan bekijken. Hiervoor maak je een vrij pittige klim over een modderig pad wat door moet gaan voor een trap…. Eenmaal boven zie je dus dit! Je ziet de limestone terrassen en de jungle er omheen van bovenaf en als je goed naar de foto kijkt, zie je ook mensen in de poeltjes zwemmen. Want iedereen die de klim naar boven gemaakt heeft voor dit uitzicht en deze foto gaat natuurlijk rechtstreeks weer naar beneden om lekker af te koelen in het heldere water.

Ik vind deze foto mooi omdat dit voor ons de gaafste dag in Guatemala was (niet alleen vanwege Semuc Champey, maar daarover later meer…) en we nooit eerder zoiets hebben gezien en waarschijnlijk ook nooit meer iets vergelijkbaars tegen zullen komen. Bovendien komen op deze foto de verschillende kleuren groen van de jungle zo mooi naar voren, echt prachtig!

Benieuwd naar meer informatie over Semuc Champey, hoe je er komt en wat je er kunt doen en verwachten? Binnenkort volgt hier een artikel over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.