De beste falafel van Jordanië

Vandaag een eet-tip, en een erg goede zal zeg ik het zelf! Want als je naar Jordanië gaat, mag je een lekkere portie falafel natuurlijk niet missen! Benieuwd waar in Amman (en in heel Jordanië) je deze het beste eet en nog voor een spotprijsje ook?

DSC_8008

Het eettentje Hashem, aanbevolen door de Trotter, de Lonely Planet en de manager van het hotelletje waar we verbleven, zou de beste falafel van heel Amman hebben, dus dat schiep verwachtingen natuurlijk!

Tijdens ons verblijf van nog geen drie dagen in Amman hebben wij hier niet 1, niet 2, maar wel 3 keer falafel gegeten…  Het is een heel klein tentje, met een overdekte keuken (type hole-in-the-wall), een kassahokje met de grote baas erin en een terras in een soort steegje. Je moet dus wel even zoeken, want het is niet echt een restaurant, maar het zit in het centrum en als ernaar vraagt, dan is er vast iemand die je de weg kan wijzen!

DSC_8206

En wat kost dat nou, de lekkerste falafel van heel Jordanië? Wij kregen khobz (plat brood) met een pikante dip, hummus (ook superlekker!), tomaten, ui, munt en falafel en het was echt heel erg lekker. Allebei een cola erbij en voor 4 euro hadden we onze buikjes rond. Geef je nog een eurootje extra uit, dan krijg je er ook nog een portie frietjes bij.

DSC_8207

Als ik de foto’s weer terugzie, loopt het water me alweer in de mond…. echt heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.