Buchenwald en Weimar (29-06-2014)

Vanochtend zijn we op tijd vertrokken en na ongeveer 6 uur rijden aangekomen bij het concentratiekamp Buchenwald. Het is een heel groot complex (Buchenwald was destijds ook één van de drie grootste kampen, er konden 110.000 mensen tegelijk in), een groot deel bestaat uit SS barakken en de ruimte die voor de Duitse soldaten bestemd was.
Wij hebben voornamelijk het kamp zelf bezocht. Hier staat lang niet alles meer overeind, alleen de degelijke stenen gebouwen, zoals het poortgebouw en het pakhuis waar alle bezittingen van gevangenen werden opgeslagen staan nog. De plaatsen waar ooit de houten barakken stonden worden aangegeven met donkere kiezelstenen. Ondanks dat hier lang niet zoveel te zien is als in Auschwitz, vonden we het toch interessant om gezien te hebben, als is het moeilijk om je hier een goede voorstelling te maken van hoe het er hier aan toe ging destijds. De foto’s die net na de bevrijding gemaakt zijn voegen daarom veel toe.

Inmiddels zijn we in Weimar, ongeveer 10 minuten rijden van Buchenwald. We hebben een leuke kamer met keukenblokje en na een snelle maaltijdsalade zijn we nog een stukje door Weimar gaan lopen.
Weimar is een mooi oud stadje, helaas zijn op maandag de meeste bezienswaardigheden gesloten, maar voordat we morgen naar Berlijn vertrekken willen we nog wel een grot gaan bekijken, en misschien nog een van de vele paleizen hier.

Nu wordt het tijd om te douchen, Mark is nog een documentaire over Buchenwald aan het kijken en we hebben net meegekregen dat Nederland weer door is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.