Weekendje Venetië (17-06-2014)

Vanwege de verbouwing hebben we dit jaar wat minder reisjes gepland dan andere jaren, maar afgelopen weekend was het toch weer zover, we zijn naar Venetië geweest!

We zijn donderdag vanaf Eindhoven heen gevlogen en hebben voor het eerst de auto op de P+R parkeerplaats in Best geparkeerd en zijn vanaf daar met de bus naar het vliegveld gegaan. Dit is ons goed bevallen en is zeker voor herhaling vatbaar.

Aangekomen in Venetië hebben we de bus richting de stad gepakt, die ons heeft afgezet op een parkeerplaats net buiten de stad. Venetië is namelijk een voetgangersstad, al het andere vervoer gaat alleen maar per boot. Met de monorail konden we nog een stukje verder en vanaf daar zijn we in een half uurtje naar ons hotelletje vlakbij de Rialtobrug gelopen. De eerste indruk was meteen goed, wat een prachtige stad is Venetië! Met alle smalle straatjes, oude klinkers, bruggetjes en watertjes is het een prachtige stad om gewoon doorheen te lopen, veel foto’s te maken en natuurlijk af en toe een ijsje te eten.

Nadat we de spullen in ons hotel hadden gedropt zijn we meteen weer op pad gegaan. Het was tegen de 30 graden, dus meteen tijd voor een lekker ijsje! Met het ijsje in de hand zijn we richting het San Marco plein gelopen, waar we meteen het uitzicht vanaf de Campanile bekeken hebben. Vanaf deze toren heb je een mooi uitzicht over de lagune en alle eilandjes. Verder hebben we die eerste dag vooral wat rond geslenterd door de smalle straatjes en hebben we op een klein pleintje vlakbij het hotel een lekkere pizza gegeten. Na een wandeling langs een heerlijke ijssalon voor ons toetje zijn we moe maar voldaan lekker op tijd gaan slapen, om de volgende morgen weer fris en met herstelde voetjes op te staan.

Vrijdagochtend hebben we, na een echt Italiaans ontbijt (dat wil zeggen een cappuccino en een croissant gevuld met nutella, staand in een barretje) eerst het Dogenpaleis bezocht. Een erg mooi paleis en over de Ponte dei Sospiri (de brug der zuchten) loop je de kerkers in. Onderweg heb ik nog een typisch Venetiaans masker gekocht, een mooi souvenir om thuis naast het Vietnamese hoedje te hangen! Na het Dogenpaleis zijn we naar de San Marco Basiliek gegaan, die ik van buiten eigenlijk mooier vond dan van binnen, maar misschien hebben wij zo onderhand al teveel kerken van binnen gezien en zijn we daardoor niet meer zo snel onder de indruk.
’s Middags zijn we naar het begrafeniseiland, San Michele gevaren. Natuurlijk pakten we eerst weer de boot bij de verkeerde halte, waardoor we er iets langer over hebben gedaan om er te komen. Eenmaal op het eilandje vond ik het erg mooi om te zien. Veel graven met veel marmer en overal bloemen, in een erg mooie omgeving. Van San Michele zijn we doorgevaren naar Murano, waar we met een bordje spaghetti hebben geluncht en een klein souvenir van glas hebben gekocht. We hadden ook nog graag de glasblazersshow gezien, maar de glasblazer was helaas ziek, dus die ging niet door…
Weer terug op het ‘vaste land’ van Venetië zijn we door de oude joodse getto naar het Joods museum gegaan, wat helaas wat tegenviel. We zijn via de toeristische route (of eigenlijk niet in dit geval, we hebben juist de rustige straatjes genomen) terug gelopen richting het hotel en bij hetzelfde restaurantje als de eerste dag weer lekker gegeten. Ook vrijdagavond hebben we als toetje natuurlijk een lekker ijsje gehaald aan de Strada Nova en we hebben ook nog een stukje met de busboot over de Canal Grande gevaren. Daarna zijn we weer terug gewandeld naar het hotel en toen was het alweer een uur of tien, tijd om te douchen en weer lekker te gaan slapen, want de volgende morgen stond de Rialto markt op de planning.

Zaterdagochtend moesten we om 11 uur uitchecken en richting het vliegveld, maar we konden nog wel wat bekijken. Na een lekker ontbijtje in het barretje vlakbij het hotel zijn we naar de Rialto markt gelopen. Dit is een vis- en groentemarkt waar een hoop verse waar te krijgen is. Ik heb er wat gedroogd fruit en zongedroogde tomaatjes voor thuis meegenomen. De markt was mooi, maar niet zo groot als we dachten, dus we hadden nog tijd over. Toen zijn we naar de Scuola Grande die San Rocco gelopen. Een grote zaal met prachtige plafondschilderingen, erg mooi om even binnen te kijken. Je krijgt er geen stijve nek, want overal liggen spiegels waarmee je rond kunt lopen zodat je het plafond makkelijk kunt bekijken.
Om de hoek zat ook nog een mooie kerk aan een pleintje met een bruggetje, ook hier hebben we nog even binnen gekeken. Toen was het toch echt tijd om onze spullen op te halen in het hotel en terug naar huis te gaan. Op de terugweg naar het hotel hebben wij bij een supermarkt nog een broodje, kalkoenfilet en wat sla gehaald om zelf broodjes te maken, welke we mooi als lunch op het vliegveld hebben opgegeten.

Het was een kort reisje, maar we hebben niet het idee dat we tijd te kort zijn gekomen. Venetië is een prachtige stad en we hebben erg mooi weer gehad. Het leukste is om gewoon door de straatjes te wandelen en van de mooie stad te genieten en dat hebben we zeker gedaan! Een gondeltocht was ongetwijfeld ook erg mooi geweest, maar gezien ons beperkte budget hebben wij hier maar vanaf gezien, wie weet een volgende keer, want we komen hier vast nog weleens terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.