(Be)sparen voor een reis

Ook al kun je een reis zo duur maken als je zelf wilt en al ben ik ervan overtuigd dat iedereen mooie reizen zou moeten kunnen maken, het blijft natuurlijk een prijzige hobby. Aangezien ik altijd bezig ben met sparen en besparen, met name om al die mooie reizen waar te maken, leek het mij nuttig om ook eens wat artikelen te plaatsen die te maken hebben met besparen. pigIk kan natuurlijk bij niemand in zijn portemonnee kijken en iedereen heeft een ander inkomsten- en uitgavenpatroon, maar wij sparen elk jaar al een vast bedrag voor reizen. Hieronder valt ons vakantiegeld en daar bovenop sparen wij nog een vast bedrag per maand.
Soms hebben we een deel van het vakantiegeld nodig voor iets in huis bijvoorbeeld, dus het jaarlijkse bedrag kan wat variëren, maar ik weet wel elk jaar vooraf al welk bedrag we als basis hebben voor een grote reis.
Afhankelijk van de bestemming (en natuurlijk het budget) bepaal ik dan wat we daarnaast nog extra moeten sparen om die reis te kunnen realiseren.

De uitdaging zit hem dan in dat extra bedrag. Vaak is dit ongeveer € 1.000,- tot  €1.500,- en daar moet ik dan heel erg mijn best voor doen. Ik bedenk zoveel mogelijk manieren om dit bij elkaar te sprokkelen en spaar alles wat ik kan om het te halen.
Ik maak een lijstje en steeds als ik iets extra’s apart kan zetten, als is het maar een euro, dan streep ik dit weer af, net zolang tot ik bij de € 0,- ben.

Ik ben hier inmiddels ontzettend creatief in geworden en de komende periode zal ik dan ook wat vaker tips gaan geven op het gebied van sparen en besparen. Ook voor mensen die niet op reis willen kan dit natuurlijk handig zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.