Een huurauto voor Amerika regelen

Als je een rondreis door de Verenigde Staten gaat maken, doe je dat natuurlijk met een huurauto. Wat dat betreft is dit heel anders reizen dan bijvoorbeeld door Azië of Zuid-Amerika, waar je meestal met openbaar vervoer of (als je het luxer zou willen) met een chauffeur reist.
Dit is precies wat reizen door Noord-Amerika wat comfortabeler en praktischer maakt en waarom ik de voorkeur heb voor andere werelddelen ;).

DSC_4119Het is niet moeilijk om een huurauto te regelen voor Amerika. Via diverse websites kun je vooraf vanuit Nederland een auto reserveren. Als je dit zo vroeg mogelijk regelt, kun je vaak de beste deal krijgen en zijn er nog auto’s beschikbaar in alle verschillende klassen.
De websites van Drive USA of Auto Europe bieden vaak de beste tarieven (geen link met aandelen!), dus dat zijn altijd goede sites om even te checken.

DSC_3919
Ook voor onze komende reis heb ik natuurlijk ook al maanden geleden de huurauto’s geregeld. Nu is het zo dat onze vlucht van Salt Lake City naar Honolulu gewijzigd is. Hierdoor komen we bijna 2,5 uur later aan. Het leek mij wel netjes om dat even te melden bij de verhuurder. Dat bleek dus zo makkelijk niet te werken……
Ze moesten eigenlijk mijn reservering opnieuw boeken en dan gelden de prijzen die nu, op dit moment gelden. In plaats van 158 euro zouden we dan 220 euro kwijt zijn. Terwijl we alleen de huurauto om 15.00 uur in plaats van 12.30 uur zullen ophalen!

Je begrijpt hopelijk (anders ligt het toch aan mij) dat ik hierover behoorlijk pissig was… Na heel wat heen en weer ge-mail heb ik daarom maar besloten om de reservering te laten zoals het was en hopelijk kan ik nu rechtstreeks met Thrifty regelen dat we de auto ietsje later ophalen. Want ik snap nog steeds het probleem niet als ik heel eerlijk ben….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.