6x waarom Azië mijn favoriete bestemming is

Ik vind alle landen eigenlijk wel leuk (oké, ik heb écht niks met Frankrijk) en juist de afwisseling tussen werelddelen en verschillende culturen is wat reizen voor mij zo leuk maakt. Maar toch is er denk ik altijd wel een plek die je net wat meer trekt. Voor mij is dat dus Azië. Benieuwd waarom?

N-Phnom Penh (48)

 1. Het eten is er heerlijk. Maar dan ook echt. Of het nu gaat om een pad thai in Thailand, een bordje nasi campur in Indonesië of een verrukkelijke curry in India, het is allemaal even heerlijk en spotgoedkoop. Met name in Zuidoost Azië kun je voor een paar centen heerlijk eten op straat. Bang om daar ziek van te worden? Let gewoon goed op waar het druk is met lokale mensen. Dan is de omloopsnelheid hoog en hebben ze blijkbaar lokaal een goede naam. Echt waar, dit zal je zeker niet teleurstellen!

  XA-Bangkok (15)

 2. De mensen zijn er zo ontzettend vriendelijk. Er is volgens mij geen beleefder en vriendelijker volk dan Aziaten. Overal kun je een vriendelijke lach verwachten en iedereen is behulpzaam. Wat natuurlijk erg fijn is als je in een vreemd land rondreist!

  G-Nachttrein 2 (1)

 3. De landschappen zijn prachtig. Van tropische stranden tot de jungle en van gigantische steden tot perfect groene rijstvelden. In Azië vind je alles!

  K-Mekong Delta (21)

 4. Een rijke geschiedenis. Of je nu van oude tempels of oorlogsgeschiedenis houdt, in Azië vind je een hoop historische plekken die echt meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Sterker nog, vaak is dit juist misschien het doel van je reis, zoals bijvoorbeeld Angkort Wat in Cambodja.

  R-Angkor Wat (33)

 5. Het is er écht anders. De cultuurshock was groot toen ik voor het eerst in Azië kwam. Misschien kwam dit ook doordat dit mijn eerste verre reis was, maar ik heb echt mijn ogen uitgekeken. En nog is dit wat reizen voor mij zo fantastisch maakt. Het ontdekken van andere culturen en andere gewoontes.

  J-Cao Dai Tempel (19)

 6. Het is er goedkoop. Niet geheel onbelangrijk als je graag veel reist. Het moet natuurlijk een beetje betaalbaar zijn. Veel landen in Azië zijn voor onze begrippen erg goedkoop, wat het reizen er extra aantrekkelijk maakt.

  A-Hanoi (37)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.