3 Aannames over reizen die niet kloppen

Als je veel reist, krijg je regelmatig opmerkingen en vooroordelen naar je hoofd geslingerd waar je het eigenlijk helemaal niet mee eens bent. Want reizen is meer dan alleen op vakantie gaan natuurlijk! Daarom vandaag 3 aannames over reizen die ik vaak te horen krijg, maar in mijn ogen écht niet kloppen.

H-Saigon (26) H-Saigon (27)

 • Reizen is hetzelfde als op vakantie gaan. Hier ben ik het zó niet mee eens! Zo, hebben we dat vast uit de wereld! Ik hoor dit niet letterlijk, maar krijg wel vaak reacties waaruit blijkt dat mensen vinden dat je als je veel reist, je altijd vakantie hebt en dus het liefst op je luie *ss op het strand ligt het hele jaar.
  Ik vind reizen juist het tegenovergestelde van dat. Natuurlijk ga je zowel voor reizen als voor een vakantie vaak naar het buitenland en neem je er vrije dagen voor op, maar toch is het zeker niet hetzelfde. Sterker nog, reizen is soms hard werken! Voor mij staat reizen gelijk aan ontdekken, leren en mezelf ontwikkelen. Dat we dat proberen te combineren met een stukje vakantie, dat lijkt me logisch, want er blijven niet genoeg vrije dagen over in een jaar om ook nog eens een weekje vrij te nemen om aan het strand te gaan liggen ergens. En ik moet natuurlijk ook zeker toegeven dat reizen geen straf is en ik soms op de meest prachtige en tropische bestemmingen kom, waar ik dan ook echt super dankbaar voor ben!
  Begrijp me niet verkeerd, ik wil niet doen alsof reizen een straf is, maar het maken van een rondreis is ook zeker niet hetzelfde als een weekje op het strand liggen!
 • Reizen kan alleen met een heel dik salaris. Onzin. Wij werken allebei fulltime en hebben het zeker niet slecht, maar we hebben ook geen topsalarissen en moeten ook elke maand de hypotheek betalen. Als je iets heel graag wil, dan laat je er nu eenmaal graag dingen voor. Dus iedereen die heel graag wil reizen kán reizen. Ik laat er graag een heleboel voor en werk er ook graag wat extra voor. Liggen je prioriteiten iets anders, dan moet je misschien wat langer sparen. Bovendien kun je reizen zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt namelijk rekening houden met je bestemming en reisduur. Zo maakt het weinig uit of je 2 of 3 weken door Azië reist, omdat de vliegtickets veruit het duurste zijn. Het verblijf daar is namelijk spotgoedkoop, zeker als je niet te hoge eisen stelt aan je verblijf en dergelijke.

  DSC_2016
 • Als je zoveel reist, ben je vast niet blij met wat je thuis hebt. Ook al fout. Het is geen vlucht van thuis, ik vind het ook heerlijk om thuis te zijn! En juist door al het reizen kan ik altijd ontzettend waarderen wat ik thuis heb. Een heerlijke warme douche of een warm bad, een schoon bed, een dak boven ons hoofd en altijd meer dan voldoende te eten. Wat willen we nog meer?
  Ik ben dus juist erg dankbaar voor wat ik heb en het feit dat ik in dit kleine kikkerlandje geboren ben. In een groot deel van de wereld zijn dit soort dingen juist helemaal niet zo vanzelfsprekend en als je eens goed om je heen kijkt, besef je pas hoe goed wij het hier hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.