Wild spotten in Amerika en op Hawaii

Bij een verre reis hoort natuurlijk het ontdekken van de wereld.
Zo duiken we altijd in de geschiedenis van een land, ontmoeten we graag de lokale bevolking, ben vooral ík gek op het eten waar dan ook te wereld en genieten we van de meest prachtige natuur.
Onze laatste reis zat bomvol prachtige natuur en dus ook de bijbehorende wilde dieren!

DSC_6994
In Badlands, de Black Hills en Yellowstone hebben we ontzettend veel bizons en prairie hondjes gezien. Ik had dan ook gehoopt deze tegen te komen en had niet verwacht dat de prairie hondjes zo makkelijk te zien zouden zijn. Bij de eerste was ik dan ook dolblij, maar het zou niet lang duren voordat we in de gaten kregen dat we deze grappige dieren de komende dagen nog heel veel zouden zien….

DSC_7152 DSC_7159 (2)DSC_7155 DSC_7160 (2)
Verder zagen we in dit gebied dus ook heel veel bizons en af en toe wat herten. De bizons waren echt gaaf om te zien. Ze zijn ontzettend groot en met name de mannetjes zien er ook heel sterk en intimiderend uit. Het zijn dan ook gevaarlijke wilde dieren, dus je wordt overal gewaarschuwd om voldoende afstand te houden. Bovendien wil je deze dieren natuurlijk ook niet storen in hun eigen leefomgeving, waar je als reiziger eigenlijk hartstikke in te gast bent natuurlijk.

DSC_6951 DSC_6959DSC_7993 DSC_8233DSC_6996
En dan was er natuurlijk nog 1 diersoort die we hier echt hoopten te zien, de beer! Het is gelukt, en hoe! Nou moet ik zeggen dat wij er in mei waren en dit is de perfecte tijd van het jaar om wild te spotten in en rond Yellowstone, omdat de sneeuw ontdooit, de beren uit hun winterslaap komen en jongen geboren worden. Alle dieren zijn daarom druk op zoek naar voedsel, met name in de vroege ochtend. We hebben dus meerdere keren beren kunnen spotten, maar 1 keer kwam deze moeder beer met haar jong wel heel dichtbij!

DSC_7665 DSC_7687
Naast beren, herten en bizons hebben we ook wat coyotes gezien. In Lamar Valley zouden in deze tijd van het jaar ook veel wolven te zien moeten zijn, maar doordat er een aantal wegen waren afgesloten in verband met sneeuwval, hebben wij dit stukje helaas over moeten slaan. Maar ik moet zeggen dat me dat deze ontmoeting met de beren helemaal niets uitmaakt!
(Ook beren zijn zeer gevaarlijk, bewaar dus altijd afstand. Onderstaande foto hebben wij dan ook vanuit de auto gemaakt waar we snel terug in zijn gesprongen toen ze iets té dichtbij kwamen).

Ook op Hawaii hebben we natuurlijk wat wilde dieren gespot. Onderwaterdieren welteverstaan. We hebben de meest prachtige vissen gezien tijdens het snorkelen en zowel in het water als op het strand hebben we een paar keer het geluk gehad schildpadden te mogen zien.

DCIM100SPORT

DCIM100SPORT

DCIM100SPORT

DSC_8774
Ook hebben we ’s avonds gesnorkeld met manta roggen. Dit is echt een geweldige ervaring die je maar op enkele plekken ter wereld mee kunt maken. In het donker komen ze op het licht van je vlot af, waarin heel veel plankton zwemt. Ze scheppen dit met hun grote, zeefachtige bek op en cirkelen heel sierlijk onder je. Dit was echt zo ontzettend bijzonder!

DCIM100SPORT

DCIM100SPORT
En ook nog even een filmpje:
(let niet op de slechte beeldkwaliteit, onze onderwatercamera is aan vervanging toe en het was zeer lastig filmen en fotograferen onder water).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.