Review: vlucht van Amsterdam naar Dallas met American Airlines

Vandaag een review van één van onze vluchten van de afgelopen reis. Onze vorige ervaringen met American Airlines waren niet heel positief. Nu vraag je je misschien af waarom we dan weer met hen gevlogen zijn. Misschien heb je het al in een vorig artikel gelezen, maar doordat wij vorige keer flink vertraging hadden en ik daar flink over heb geklaagd, kregen we nu $ 200,- per persoon korting.
IMAG0021

Onze vlucht naar Rapid City ging eerst van Amsterdam naar Dallas Fort Worth. Vanaf daar vlogen we met een klein toestel verder naar Rapid City.

Toen we het vliegtuig instapten viel het ons meteen op: geen entertainmentsystemen! Wat een tegenvaller was dat zeg! Het was een behoorlijk oud toestel en dus niet zo luxe en uitgebreid als bijvoorbeeld de toestellen van Emirates. Hoe moesten we nu die 11,5 uur doorkomen?! We hadden gelukkig allebei een boek bij en onze tablets in de handbagage zitten. Ook hadden Mark en ik samen 3 stoelen tot onze beschikking, waardoor we nog een klein beetje konden slapen. Ik weet niet wat we precies gedaan hebben, maar uiteindelijk was deze vlucht eigenlijk nog best snel voorbij. Er draaiden overigens wel films op een paar kleine schermen aan het plafond, waarvoor je oortjes kreeg.

american-airlines-dfw-jld6374-750xx1300-731-0-68

De vlucht zou eigenlijk 11,5 uur duren, maar toen we vertrokken kregen we te horen dat het “maar” 11 uur zou duren. Dat was dus weer een kleine meevaller. Uiteindelijk zijn we nog een half uur eerder geland zelfs, dus de afstand was goed te doen.

Wat kregen we zoal te eten in drinken tijdens deze vlucht? Het zijn Amerikanen, dus meestal zijn die wat royaler met het uitdelen van versnaperingen (je kunt immers geen uur zonder cola, dat lijkt me duidelijk). We kregen vrijwel meteen een drankje met een zakje pretzels. Kort daarna kregen we een maaltijd. We hadden de keuze uit kip of pasta (is er ooit een andere keuze in een vliegtuig?) en de maaltijd smaakte best goed. Wij hadden allebei de kip met rijst en groenten, met wat sla en appelcrumble als toetje.
Iets later kregen we weer een drankje aangeboden. Toen een tijdje niets, veel mensen sliepen toen ook al.
Na enige tijd kregen we allemaal een ijsje (zo’n kuipje vanille ijs) en kwamen ze rond met water.
Ten slotte kwamen ze nog één keer langs, ongeveer 1,5 uur voordat we gingen landen. We krijgen toen een drankje en een warm bladerdeeg-pizza-broodje en een muffin.

Het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam en we hebben, buiten het ontbrekende entertainment systeem, eigenlijk geen klagen over deze vlucht. We hadden dit keer geen vertraging en we hebben onze mening over American Airlines dan ook wat bijgesteld na deze vlucht. In positieve zin uiteraard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.