Tweede dagje Boedapest (14-01-2013)

Vanmorgen zijn we begonnen bij de Grote Markt, in een oude markthal die vlakbij ons appartement ligt. Hier hebben we nog wat souvenirs gekocht. Vervolgens zijn we verder gelopen naar de Grote Synagoge en het Schoenmonument langs de Donau. Helaas was het monument helemaal bedolven onder de sneeuw, waardoor het niet heel goed zichtbaar was, maar toch vond ik het indrukwekkend. De schoenen staan langs de kade, ter nagedachtenis aan de joden die hier de Donau in werden geschoten in de Tweede Wereldoorlog.
Hierna wilden we nog naar het Parlement, maar de eerstvolgende rondleiding ging pas ruim een uur later, dus dat hebben we maar overgeslagen.
We hadden nog ongeveer heel de middag over, dus toen zijn we naar de dierentuin in het stadspark geweest. Natuurlijk was er buiten niet veel te beleven in de sneeuw, maar binnen hebben we toch nog wat leuke en interessante dingen kunnen zien, dus al met al was het toch een leuk bezoekje.

Toen terug richting het appartement, in de reisgids werd een vintage winkeltje aangeraden welke bij ons appartement om de hoek zat, dus daar wilde ik nog wel even gaan kijken. En natuurlijk heb ik er ook wat gekocht, een mooie lange ketting met een zakhorloge eraan. Daarna zijn we lekker op tijd een pizza gaan eten en hebben we in het appartement nog een spelletje gespeeld.

Ons bezoekje aan Boedapest zit er weer op, morgen vliegen we weer terug naar Eindhoven. Boedapest is zeker een leuke stad om een paar dagen te verblijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.