Tweede dag in Praag (14-01-2012)

Vandaag zijn we lekker op tijd opgestaan en na een lekker ontbijtje in het hotel weer op pad gegaan. Het sneeuwt nog wat harder dan gisteren, dus we hebben ons weer goed ingepakt (wat ben ik blij met mijn oorwarmers!).

We zijn eerst naar de Karlsbrug gelopen, welke wel mooi is maar niet zo bijzonder als ik me had voorgesteld. Ik vind vooral het uitzicht mooi, vanaf de brug kun je de Burcht heel mooi zien liggen.
Dan op naar het oude stadsplein met de astronomische klok. Deze is wel mooi en het feit dat hij zo oud is en nog steeds werkt is natuurlijk prachtig. Elk heel uur slaat de klok en gaan er deurtjes open, dan komen de apostelen 1 voor 1 langs, eigenlijk wel lachwekkend om te zien. Om 12.00 uur staat er dan ook nog bovenin de toren iemand op een trompet te blazen, wat vroeger een teken was dat de stad werd aangevallen. Hele drommen mensen staan dan voor de klok om te kijken, en als het dan eindelijk zo ver is, moet eigenlijk iedereen een beetje lachen om de houterige poppen die voorbij komen. Al met al leuk om gezien te hebben dus.

Daarna zijn we richting de Petrin heuvel gegaan. Onderaan de heuvel is een monument voor dwangarbeiders welke een muur op de heuvel hebben gebouwd in ruil voor eten. Hier stoppen we even om wat foto’s te maken en lopen dan verder om het treintje naar boven te nemen. Is leuk om te doen en bovendien zouden mijn knieen het weekend anders niet gered hebben denk ik ;), want overal in praag zijn trappetjes, niet normaal (maar ziet er wel erg leuk en knus uit)!.
Eenmaal boven zijn we naar de Petrin toren gegaan, hij lijkt op de Eiffeltoren, maar dan klein. Onder de toren zijn we eerst een museumpje in gegaan, over een bekende uitvinder, wat wel leuk was om te zien.
Toen naar boven, de toren is dan misschien een stuk kleiner dan de Eiffeltoren, maar het zijn behoorlijk wat trappen en het waait ontzettend hard! Maar eenmaal boven heb je wel een prachtig uitzicht over de stad en we verbazen ons erover hoeveel we al gelopen hebben de afgelopen twee dagen, we kunnen alles vinden waar we geweest zijn, zelfs ons hotel.

Na de Petrin toren zijn we zelf de heuvel af gelopen, nu lag er overal sneeuw maar in de zomer zal de heuvel ontzettend groen zijn, overal staan bankjes en liggen grasveldjes, eigenlijk is het de perfecte picknickplek, maar niet als het vriest ;). Toen we de heuvel bijna af waren kwamen we bij het Strahovklooster. Van buiten is dit niet zo heel indrukwekkend, maar de bibliotheek schijnt heel mooi te zijn dus daar komen we voor.
Onze reisgids heeft niets teveel gezegd, het is werkelijk prachtig! Helaas mogen we geen foto’s nemen, maar er staan ontzettend veel oude boeken, en er zijn twee grotere ruimtes met prachtige plafondschilderingen. Het ziet er echt heel luxe en oud uit, echt prachtig dus, dit is misschien wel het mooiste wat we in Praag tot nu toe gezien hebben.

Eenmaal terug bij het hotel hebben we ons nog wat opgewarmd voordat we het italiaanse restaurantje gingen proberen te zoeken waar Mark destijds met school meerdere keren gegeten heeft en goed bevallen is toen. Mark wist de weg nog en liep er in 1 keer naartoe en het beviel nog net zo goed. We hebben een lekkere pizza met een ijsje met warme frambozen als toetje gegeten en nu gaan we lekker op tijd naar bed!

Morgen alweer het laatste dagje, gelukkig vliegen we pas ’s avonds weer terug naar huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.