Laatste dag in Praag (15-01-2012)

Vandaag was het alweer ons laatste dagje, dus wilden we nog zoveel mogelijk zien.
We hebben vandaag de joodse wijk bekeken, onder andere een paar synagogen en de joodse begraafplaats.
De synagogen waren mooi, met prachtige plafondschilderingen, echt totaal anders dan onze kerken, ik vind ze eigenlijk veel mooier! Verder hebben we nog wat meer over het joodse geloof geleerd, wat fijn is omdat we ons wat meer aan het verdiepen zijn in de Holocaust en over een paar weekjes naar Polen gaan om Auschwitz te bezoeken.
Daarna zijn we naar de joodse begraafplaats gegaan, waar ontzettend veel graven hutje mutje op, naast en tegen elkaar liggen. Dit komt omdat de joodse wijk vroeger een ghetto was, en deze begraafplaats was echt de enige ruimte waar de joden hun overledenen mochten begraven. In de oorlog vielen er onder de joden veel doden, en deze moesten allemaal op deze ene begraafplaats begraven worden. Het is indrukwekkend om te zien, zeker als je erover nadenkt.
We hebben nog een museumpje over het joodse geloof en de Holocaust bezocht, wat ons weer aan het denken heeft gezet over wat een verschrikkelijke dingen er in de oorlog gebeurd zijn.

We hadden nog een paar uurtjes over dus besloten we naar het oude stadsplein te gaan en een warme chocomel te drinken op een verwarmd terras voor de klok, waar we de apostelen nog een keer voorbij hebben zien komen. Daarna zijn we nog langs wat winkeltjes gelopen en in een snoepwinkeltje konden we zien (en proeven!) hoe de snoepjes gemaakt worden, erg leuk om nog even te zien.

We eten nog een keer in het italiaanse restaurant en dan is het tijd om in het hotel onze koffers op te halen en weer richting het vliegveld te gaan.
Het was een zeer geslaagd weekend en Praag is een prachtige stad, waar we vast ooit nog wel eens terug zullen komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.