Sparen voor een verre reis deel 5

Laten we weer eens verder gaan om het budget voor een mooie reis bij elkaar te krijgen. We moeten nog € 1.331,- sparen, dus er is nog een hoop werk aan de winkel!
Mijn tip van vandaag: zorg voor wat extra inkomsten en zet dit opzij voor die mooie reis. Hoe? Hieronder volgen een paar tips!

Sparen-1024x683Zelf zorg ik naast mijn salaris altijd voor wat extra inkomsten. Soms is het niet veel, maar met de instelling “elke euro telt” kom je een heel eind. Als ik dan weer 2 euro overhoud aan een mysteryshop opdrachtje denk ik meteen aan dat heerlijke bord nasi dat ik hiervoor kan kopen in Indonesië, samen met Mark zelfs! Het lijkt soms niet veel, maar al die kleine beetjes worden samen een grote hoop, en die zet wél zoden aan de dijk kan ik je vertellen.

Maar hoe doe je dat dan? Want voor extra inkomen zorgen klinkt makkelijker gezegd dan gedaan misschien. Daarom heb ik vandaag een paar tips om wat extra te verdienen, het hele jaar door.

Tip 1: Verkoop spullen op marktplaats
Spreekt voor zich denk ik. Heb je spullen of kleding waar je niets meer mee doet maar is het nog wel bruikbaar? Zet het op marktplaats (of verkoop boeken via bol.com). Zo redt je het van de schroot en levert het voor jou nog wat op ook. /

Tip 2: Schrijf je in als mysteryshopper
Deze is misschien wat minder voor de hand liggend, maar je kunt je bij verschillende bedrijven inschrijven en zo hier en daar een klusje doen. Het grootste deel van je vergoeding dekt de aankoopverplichting, maar als je er slim mee omgaat hou je er nog een paar euro aan over. Bovendien kun je voor de aankoopverplichting vaak dingen kopen die je anders toch van je eigen geld had moeten kopen. Win-win dus!

Tip 3: Ga eens op een rommelmarkt staan
Rommelmarkten zijn best gezellig om te doen, echt waar! Je kunt natuurlijk op Koningsdag om 5 uur met een kleedje buiten gaan zitten, of je zoekt uit waar bij jou in de buurt rommelmarkten gehouden worden. Vaak moet je er vroeg bij zijn om een kraam te bemachtigen en je moet natuurlijk wel genoeg handel hebben om de kraamhuur er eerst uit te halen. Laat iedereen om je heen weten dat je op een rommelmarkt gaat staan, vaak komen de doosjes spulletjes dan vanzelf naar je toe, van je buurvrouw die de zolder opruimt tot je tante die net verhuisd is. Ook hier geldt: weggooien is zonde, een ander is blij met een koopje en jij met die paar euro!

Met deze 3 tips  “schraap” ik al gauw zo’n € 400,- euro per jaar bij elkaar. Dit gaat allemaal in een potje voor de volgende verre reis. We hoeven nu dus nog maar € 931,- te sparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.