Riga (23-05-2015)

In Riga hebben we onze tijd zo goed mogelijk benut want er is genoeg te doen en te zien in en rond deze mooie Oost Europese stad.
We hebben de eerste dag de markthallen bezocht, want ik vind markten in het buitenland altijd erg leuk. Het leuke aan deze markthal is dat het een oude zeppelin hangar is.
Ook hebben we de dom van Riga bezocht en toen was onze eerste dag eigenlijk alweer vol.
We hebben geslapen in Hostel Central, in een privé kamer met gedeelde badkamer. Het was een prima hostel op een goede locatie, schoon en met meerdere gemeenschappelijke ruimtes en zelfs een klein ontbijt elke morgen. Je moet dan wel zelf eventjes je vieze vaat afwassen, maar dat is nou net zo gezellig aan een hostel.
Vrijdag zijn we naar het open lucht museum net buiten de stad geweest. Hier zijn boerderijen en ook kerken uit verschillende streken in het land nagebouwd. De meeste gebouwen zijn ook ingericht en hier en daar lopen wat verkleedde mensen de tuintjes bij te houden of oude ambachten uit te voeren.
Het was prachtig weer en het museum lag in een erg groen gebied aan een meer, dus buiten dat we het erg leuk en interessant vonden om te zien, was het hier ook gewoon heerlijk rond wandelen in het zonnetje.
Bij het eettentje in het midden van het park hebben we spotgoedkoop een hotdog en gemberkoek op als lunch, voordat we weer terug zijn gegaan naar de stad.

Zaterdagmorgen hebben we een stadswandeling uit de Lonely Planet gelopen, langs alle mooie en opvallende gebouwen van Riga. Riga is echt een prachtige stad, met veel houten panden en ook veel kleurrijke gebouwen.

Tegen een uur of drie ’s middags vertrok de bus van Riga naar Vilnius. De kaartjes hiervoor hadden we thuis al gekocht en het was een prima luxe touringcar om een paar uurtjes in door te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.