Reisroute roadtrip Amerika

Het is voor ons alweer ruim 3 jaar geleden, maar wat hebben wij genoten van onze roadtrip door het zuidwesten van de Verenigde Staten! We hebben in 3 weken veel gezien en vandaag deel ik mijn reisroute met jullie.

DSC_3975

Een rondreis door Amerika stond voor Mark hoog op zijn lijstje. Voor mij ook wel, omdat ik er graag eens geweest zou zijn. Maar toch trokken landen als Thailand, Vietnam, Indonesië, Marokko en Jordanië mij altijd veel meer (en nog steeds eigenlijk). En tijdens de reis heb ik dan ook het cultuurverschil en heerlijke eten wel ontzettend gemist moet ik eerlijk zeggen, maar wat heb ik de Verenigde Staten onderschat!

De landschappen zijn eindeloos en veranderen per dag, er zijn grote steden, je komt op plekken die je herkent van televisie en ziet de mooiste natuurfenomenen… Ik zal zeker niet zeggen dat ik nu een ontzettende Amerika-fan ben geworden, ik wil nog steeds de hele wereld ontdekken, maar ik besef me ook zeker dat in de Verenigde Staten ook ontzettend veel moois te ontdekken is.

DSC_4488
Wij hadden 3 weken de tijd voor deze reis en hebben een rondje gereden vanaf LA:

Dag 1: Vertrek en aankomst in LA

Dag 2: LA (wij zijn naar de Universal Studios geweest en hebben ook nog even over de Walk of Fame gelopen daarna).

Dag 3: Van LA naar Kingman (Route 66 stadje) met tussenstop in Yoshua Tree NP (totale rit ca. 5 uur rijden).

DSC_3934
Dag 4: Van Kingman naar de Grand Canyon, met tussenstop in Hackberry (Route 66 stadje). In totaal is dit ca. 3 uur rijden vandaag, je hebt dus nog genoeg tijd om ook in de Grand Canyon nog wat viewpoints mee te nemen vandaag.

DSC_4034
Dag 5: De hele dag te besteden in de Grand Canyon. Wij hebben een geweldige tour gedaan. We zijn met een klein vliegtuigje over de Grand Canyon gevlogen, zijn daarna naar Antelope Canyon geweest en hebben ten slotte over de Colorado River gevaren op een raft. Dit was een ontzettend dure tour, maar echt elke cent dubbel en dwars waard!

DSC_4378
Dag 6: Naar Monument Valley (ca. 6 uur rijden). Hier kun je zelf met de auto een loop rijden, maar je kunt er ook goed paardrijden bijvoorbeeld. Wij zijn gaan paardrijden, en om bij de paarden te komen moet je al een stuk van de loop rijden.

Dag 7: Vandaag weer een rit van ca. 6 uur, naar Bryce Canyon. Onderweg kom je dan langs Horseshoe bend, een scherpe bocht in de Colorado River. Op dag 5 zijn we hier nog doorheen gevaren, maar vandaag moet je dit echt eventjes van bovenaf bekijken!

DSC_4545
Dag 8: Bryce Canyon.

Dag 9: Vandaag is het maar een klein stukje rijden naar Zion National Park, weer een totaal ander park waar je een aantal prachtige wandelroutes kunt doen.

Dag 10: In ongeveer 3 uurtjes sta je vandaag vanuit Zion in Las Vegas! Wij stopten onderweg bij de Valley of Fire en de Hoover Dam

Dag 11: Las Vegas! (wij deden een tourtje door Red Rock Canyon overdag).

DSC_4931
Dag 12: Naar Death Valley. Voordat wij vertrokken zijn wij even een uurtje op de schietbaan geweest, echt heel gaaf om te doen! In Death Valley hebben wij alleen een paar viewpoints gedaan, omdat het er echt niet normaal heet was. Nog 3 uurtjes verder ligt het plaatsje Bisshop, waar wij geslapen hebben.

Dag 13: Vandaag een lange reisdag voor de boeg, het is zo’n 7 uur rijden namelijk naar Yosemite NP (wij sliepen in Curry Village). Onderweg is er wel een hele leuke tussenstop, zeker als je van geschiedenis houdt: het spookstadje Bodie.

DSC_5045
Dag 14: Yosemite.

Dag 15: In ongeveer 4 uur kun je vandaag naar San Francisco rijden.

Dag 16: San Francisco. Wij verkenden deze superleuke stad vandaag per fiets, met een gids.

DSC_5229
Dag 17: Nog een dagje in San Francisco. Wij gingen vandaag naar het gevangeniseiland Alcatraz (een dikke aanrader, maar wel ruim vooraf boeken!). Daarna hadden we nog genoeg tijd om de bekende bezienswaardigheden, zoals Lombard Street, Pier 39 en The Painted Ladies te bekijken.

Dag 18: Beginnen aan de terugtocht naar LA, langs Highway 1. Wij reden ongeveer 5 uur in totaal vandaag en sliepen in Morro Bay. In Monterey deden wij onderweg vandaag een Whale Watch Tour, echt supergaaf! Ook deze tour moet je wel vooraf even boeken via internet.

Dag 19: Verder langs Highway 1. Vandaag reden wij ca. 4,5 uur en wij sliepen in Culver City.

Dag 20: Dit is een mooie dag om Santa Monica en Venice Beach te bekijken.
DSC_5454
Dag 21: De reis zit er weer op, het is tijd om je auto weer in te leveren in LA en terug naar huis te vliegen helaas… Maar wel met een berg mooie herinneringen en foto’s!

Onderweg zijn er nog veel meer leuke stops, er is echt genoeg te zien en te beleven en dit breekt de lange reisdagen ook een beetje op.

Wil je nog tips of extra informatie? Vraag het me gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.