Op pad met de Dinky Toy! (16-09-2015)

Vanmiddag zijn we mooi op tijd geland op het vliegveld van Thessaloniki. We hebben meteen onze huurauto (een Toyota Aygo, vanaf nu dus de Dinky Toy, maar prima voor twee dagen) opgehaald, we waren eigenlijk wat te vroeg en zouden hem vrijdag eigenlijk wat te vroeg in moeten leveren naar onze zin, maar 3 dagen bleek het minimum te zijn, dus we kregen hem meteen mee en mogen hem vrijdag zo laat inleveren als we willen, dat is weer een meevallertje.
Na ruim een uur rijden waren we in Vergina, een plaatsje dat bekend staat om zijn Koningsgraven. Je moet je auto net buiten het dorp parkeren en dan is het eventjes zoeken, maar de vriendelijke bevolking weet wel waar je voor komt en wijst je de weg.
Het museum is niet heel groot, maar de blootgelegde graftombes zijn zeker de moeite waard. Het museum is deels onder de grond gesitueerd, in de heuvel waarin zich ook de graftombes bevinden.
Helaas mocht je hier geen foto’s maken, maar met Google vindt je alles natuurlijk, dus heb ik toch wat voor in ons fotoboek.
Van daaruit was het nog ongeveer 2 uur rijden naar Kalambaka.
Dit is een dorpje in het gebied dat Meteora heet. Grote rotsformaties waarop kloosters zijn gebouwd.
We hadden hier een prima kamer en toen we aankwamen ging de zon bijna onder. De eigenaresse van het guesthouse raadde ons dan ook aan om snel naar boven te rijden met auto, voor de zonsondergang.
Dit is een prachtig voorproefje geweest op morgen, als we met een tourtje meegaan om dit gebied te bekijken.
Net hebben we lekker een echte Griekse maaltijd op bij een kleine taverna en nu gaan we heerlijk slapen. Morgen worden we om 9 uur opgehaald bij ons guesthouse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.