Het paleis, kabelbaantje en nog meer tapas! (21-05-2013)

Voor vandaag stond het paleis op het programma, met daarnaast de grote basiliek. Van het paleis zijn niet alle kamers toegankelijk, maar wat je kunt zien is erg mooi en rijkelijk versierd, daar is Paleis het Loo echt niets bij! Wij vonden vooral de apotheek mooi, kamers vol oude potten, flessen en houten laatjes, echt heel mooi om te zien, maar helaas mocht je er geen foto’s maken.
Daarna zijn we naar de basiliek gegaan, deze staat tegenover het paleis en ziet er van buiten erg indrukwekkend uit, maar van binnen is hij niet heel bijzonder.
We hebben nog even in de paleistuin gezeten en zijn toen verder gelopen naar het kabelbaantje dat je naar de andere kant van de stad brengt. Het ziet er wat gammel uit, maar we zijn veilig weer terug gekomen ;). Vanaf de andere kant heb je een mooi uitzicht op de stad, met het paleis en de basiliek op de voorgrond.
Hierna zijn we weer broodjes gaan eten bij 100 Montadidos (jammer dat we dat thuis niet hebben) en hebben we nog wat door de stad gelopen. Aan het eind van de middag zijn we in de hotelkamer weer even een boek gaan lezen om rond 17.30 uur weer de straat op te gaan. Voor het eten wilden we namelijk nog een kerkje zien dat gisteren dicht was en een overdekte, luxe versmarkt. Daarna zijn we uiteraard weer (voor de laatste keer) tapas gaan eten, wat eigenlijk teveel was om op te kunnen, maar weer erg lekker met een glaasje sangria erbij.
En dan zit het weekend er weer op, morgenochtend vertrekken we om 7.15 uur vanaf het hotel om de metro naar het vliegveld te pakken en dan zijn we morgen weer thuis, op naar het volgende tripje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.