El Rastro, Atocha, Retiro & tapas (20-05-2013)

Vandaag zijn we eerst naar de markt El Rastro gegaan. Hier hebben we nog wat tapas schaaltjes voor thuis en een hoesje voor de tablet gekocht. Vervolgens zijn we richting het Reina Sofia museum gegaan. Toen we daar aankwamen was de rij helaas ontzettend lang, dat hadden we er niet voor over, dus we zijn naar het treinstation Atocha gegaan, waar ze binnen een tuin hebben aangelegd met een vijver vol met schildpadden. Bij het naastgelegen metrostation hebben ze ook een monument neergezet ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen van 2004. Dit is een grote koker waar je onder kunt gaan staan, heel apart en indrukwekkend om gezien te hebben.
Na het station zijn we door het grote Retiro stadspark naar het Plaza Mayor gelopen en hebben we vlakbij het plein geluncht bij 100 Montadidos.
Dit is een grappig eettentje, waar je verschillende broodjes kan eten voor ongeveer 1 euro per stuk. Je vult een lijstje in en als je naam wordt geroepen is je bestelling klaar, erg lekker en vooral goedkoop!
Daarna zijn we naar het hotel gegaan om nog een spelletje te spelen en rond 18.30 uur zijn we weer de straat op gegaan. Eerst hebben we nog een kerk bekeken, maar daar was net een mis bezig. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een tapas testaurant. Tripadvisor raadde er 1 in de buurt aan (Anita of zoiets, in de wijk Latina, het tapasstraatje), dus die is het geworden en hij was ook inderdaad erg goed! Met 4 gerechtjes zaten we weer goed vol. Om de dag af te sluiten hebben we nog een lekker ijsje gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.