Halong Bay, Vietnam

Halong Bay is een erg leuke tour die goed te doen is vanuit Hanoi. Bij elke hotel, hostel of reisbureautje kun je wel een meerdaagse tour regelen en het is allemaal erg goed georganiseerd.

De meeste mensen kiezen voor een tweedaagse tour, maar je kunt ook een driedaagse tour doen. Dan bezoek je nog een extra eiland, dat wat dieper de baai in ligt.

B-Halong Bay (89)

Mark en ik hebben in 2012  ook de tweedaagse tour gedaan. We werden met een busje opgehaald bij ons hotel en werden in 3,5 uur tijd naar de haven van Halong Bay gebracht. De rit duurde behoorlijk lang, zeker omdat het busje (zoals gebruikelijk in Azië) propvol zat en wij de laatste waren die instapten. Wij zaten dus wat minder comfortabel op de uitklapstoeltjes in het middenpad..

Aangekomen bij de haven bleken er tientallen boten te gaan. Er waren ontzettend veel toeristen en wij bleven dan ook niet bij het groepje uit de bus. Jammer, want we hadden al kennis gemaakt met de anderen, waaronder twee meiden uit Leiden.

Op de boot bleek de groep echter ook weer gezellig te zijn en wij konden het goed vinden met de andere Nederlanders op de boot, een stelletje waarvan het meisje in Vietnam geboren was en het land graag aan haar vriend wilde laten zien. Tijdens de lunch die al klaar stond op de boot heeft zij mij eindelijk eens geleerd hoe je gamba’s pelt (ik schaam me bijna om dit hier te zeggen, ik durfde ze tot deze reis namelijk nooit te bestellen, hoewel ik gek ben op garnalen), en daarna heb ik ze nog héél vaak gegeten!

B-Halong Bay (19)

 

B-Halong Bay (27)

Op de traditionele houten jonk vaar je vervolgens twee dagen door de prachtige baai met hoog uitstekende rotsen en eilandjes. We maakten de eerste dag een stop bij een eilandje met een grot erop en bij een strandje, waar we even konden zwemmen. ‘s Avonds werd er weer heerlijke verse vis, garnalen en inktvis geserveerd, die overdag vanaf de boot waren gevangen. Na het eten kun je op het bovendek nog even van de sterrenhemel genieten voordat je in je eigen hut met privé badkamer lekker in bed kunt kruipen.

B-Halong Bay (78)
De tweede dag hebben we gekajakt en zijn we in een klein bamboebootje verder de baai in gevaren, onder rotsen door waar de grote boot niet kon komen. Daarna werden we naar het vaste land gebracht, waar we nog een uitgebreide lunch kregen voordat we weer terug werden gebracht naar Hanoi.

B-Halong Bay (159)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.