Gezondere versie van “sticky rice with mango”

Wie weleens in Thailand komt kent dit gerechtje wel: sticky rice met mango. Als ik in Thailand ben móét ik dit een paar keer eten, ik vind het echt een gouden combinatie. Het is echter wel een echte caloriebom en aangezien ik probeer gezonder te eten en ik bezig ben met afvallen, heb ik geprobeerd een gezond gerechtje te maken wat net zoveel voldoening geeft.

IMG_20170110_130334

Ik ben gek op havermout, zeker in deze tijd van het jaar. Ik eet dit dan ook regelmatig als lunch, omdat het goed vult en gezond is. Je kunt eindeloos variëren met havermout, door toppings en smaakjes toe te voegen. Om een havermoutje te maken dat lijkt op sticky rice met mango, vervang je de melk door een plantaardige melk op basis van kokos en rijst (gewoon in de supermarkt verkrijgbaar). Hierin kook je de havermout tot het een mooie, dikke pap is.

Als topping gebruik je verse mango, of mango uit de vriezer (erg handig als het niet de juiste tijd van het jaar is!). Daarna strooi je er nog wat geraspte kokos over, en smullen maar!

Je hebt nu een gerechtje wat ook warm is, en de heerlijke tropische kokos- en mangosmaken heeft. Het is alleen een stuk voedzamer en bevat minder suiker en calorieën dan het origineel. Al blijft het origineel natuurlijk ook erg lekker op zijn tijd…Daar moet ik ook nog eens een receptje van plaatsen!

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.