Fietstocht door Rome, Vaticaan en Engelenburcht (05-10-2012)

Vandaag stond er een fietstocht op het programma. Ik kwam het toevallig tegen (www.activiteiteninrome.nl) en in Bangkok is het zo goed bevallen dat we het hier in Rome ook geboekt hebben. We moesten om 9.30 bij de fietsenwinkel zijn en hebben ongeveer 4 uur gefietst. We hadden de Appia Antica tour gekozen, omdat je dan weer eens een ander stuk van Rome ziet, wat iets minder toeristisch en bekend is. We waren de enige voor deze tour, dus fietsten we heel de ochtend met z’n drieën, samen met onze gids Koen. Die vertelde veel bij alle bezienswaardigheden waar we langskwamen, zo stopten we even bij het Colosseum (toch weer wat nieuws geleerd), de thermen van Caracalla (staat nu al op mijn lijstje om te bezoeken bij een volgend reisje naar Rome), de Catacomben en verschillende bezienswaardigheden langs de Via Appia Antica.
We kwamen ook door het aquaductenpark, wat wij het leukste vonden om te zien, heel apart dat zulke oude bouwwerken nog steeds staan en eentje is zelf nog in gebruik, hierdoor stroomt het water vanuit een bron in de bergen Rome binnen en dit water komt uit in de fonteinen in de stad en de kleine fonteintjes waar je mensen steeds ziet drinken of hun flesje ziet vullen. Dit aquaduct is nog steeds in gebruik om de waterdruk op peil te houden, weer wat geleerd dus!
Om half 2 kwamen we moe en bezweet, maar zeker voldaan weer terug bij de fietsenwinkel. Op de terugweg naar het hotel hebben we geluncht bij een barretje en na een uurtje uitgerust te hebben in het hotel zijn we richting het Vaticaan vertrokken.

We zijn in het Vaticaan eigenlijk alleen naar het Sint Pietersplein en de Sint Pieter zelf geweest, de musea heb ik al eens gezien en we besluiten vanwege tijdsgebrek deze te laten voor wat het is. Het is ongeveer 16.25 als we aankomen bij de kerk (de metro heeft onderweg nog een soort storing gehad ofzo, mijn Italiaans is niet zo goed dat ik begreep wat er omgeroepen werd maar er stonden een hoop zuchtende Italianen om ons heen dus goed was het niet) en besluiten eerst de kerk van binnen even te bekijken, voordat we de koepel gaan beklimmen.
Eenmaal terug uit de kerk blijk dat de koepel maar tot 16.30 open is, daar hadden we niet op gerekend, dus dat is balen, want dat uitzicht is zo mooi en Mark heeft dat nog nooit gezien natuurlijk. Maar het is niet anders, dus we lopen verder, langs de Engelenburcht was de planning en dan richting de Spaanse trappen nog een keer om vervolgens daar de metro terug naar het hotel te pakken.
Van school dacht ik me te herinneren dat ik de Engelenburcht ontzettend saai vond, maar dat moet iets anders geweest zijn, we zijn er namelijk toch naar binnen gegaan en ik vond het ontzettend mooi! Zo oud allemaal, echt zo’n middeleeuws fort, ontzettend mooi! En boven heb je een mooi uitzicht over de Tiber en het Vaticaan, dus dat maakte de dag helemaal goed. Toen we weer beneden kwamen was het al donker, dus zijn we verder gelopen via een iets kortere route dan gepland. Nog even langs de Trevi fontein gelopen in plaats van de Spaanse trappen en daar vlakbij de metro gepakt.

Vanavond deden de voetjes weer te zeer om nog een ander restaurant op te zoeken, dus wederom bij het restaurantje om de hoek gegeten, en het smaakte weer erg goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.