Colosseum, forum, pantheon, Trevi fontein en meer (04-10-2012)

Vandaag zijn we begonnen bij het Colosseum, dit was te voet goed te doen vanaf het hotel. Er stond geen rij, dus meteen naar binnen, voor Mark was dit de eerste keer in Rome, dus dan kun je het Colosseum niet overslaan natuurlijk!
Daarna verder naar de Palatijn, waar de keizerlijke villa’s vroeger stonden en het forum, je krijgt namelijk met 1 kaartje toegang tot deze drie bezienswaardigheden. Allemaal erg mooi en interessant en nadat we dit gezien hadden op naar het Pantheon. Dit was ook weer goed te voet te doen en bij aankomst was het lunchtijd, dus hebben we eerst in een klein straatje naast het Pantheon samen een pizza gedeeld, die wederom erg goed smaakte natuurlijk! Het weer werkte ook nog eens ontzettend mee, dus het was echt even vakantie.
Via het Pantheon zijn we naar het Piazza Navona gelopen, waar we een karikatuur van onszelf hebben laten, Mark kun je er nog wel uithalen, maar ik lijk helemaal niet, haha! Toch leuk om een keer te doen.
Toen verder naar de Trevi fontein (onderweg een heerlijk ijsje gehaald uiteraard) en er natuurlijk een muntje in gegooid, hopelijk komen we nu snel weer terug in Rome! Van daaruit zijn we verder gelopen naar de Spaanse trappen, waar we onze voeten even hebben laten uitrusten na deze lange wandeling.

Met de metro zijn we terug gegaan naar het hotel en omdat we geen voeten meer over hadden, hebben we bij hetzelfde restaurant gegeten als gisteren, lekker dichtbij en erg goed, dit keer hebben we allebei pasta op en het smaakte weer heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.