Dankbaar voor wat ik heb

Nu, na alle ophef over Trump en het inreisverbod is er natuurlijk een hoop gaande in de wereld. Ook in ons eigen Hollandse blogwereldje gaat het er natuurlijk over. En dat zette ook mij weer aan het denken. Want ik vind dat ik best eens een artikel mag wijden aan hoe dankbaar ik ben. dank

Ik vind eigenlijk dat we veel te weinig stil staan bij wat we allemaal hebben en hoe dankbaar we daarvoor zouden moeten zijn. In Amerika hebben ze nog Thanksgiving, een hele nationale feestdag die hier speciaal aan gewijd is. Wij kennen zoiets niet. Sterker nog, wij klagen het liefst over wat we allemaal missen en hoe slecht we het wel niet hebben. We zijn het niet eens met de politiek, betalen véél te veel belasting en we krijgen vooral veel te weinig.

belast
Ik vind dat iedereen eens zou moeten kijken hoe het er op andere plekken in de wereld aan toe gaat. Wij hebben namelijk ALLES! Vrijheid van meningsuiting, emancipatie, een sociaal vangnet, een minimumloon, altijd schoon en ruim voldoende drinkwater, een warme douche wanneer we willen, een zeer prettig en vooral leefbaar klimaat, altijd voldoende voedsel, een dak boven ons hoofd (oké, deze laatste twee gelden misschien niet voor iedereen, maar wel voor het gros van de Nederlanders).
Ja, we betalen veel belasting, maar daar krijgen we ook een hoop voor terug. Hier sta je stil op de weg omdat bijna iedereen naar zijn werk mag, niet omdat de wegen zo slecht onderhouden zijn dat je 10 uur doet over 200 kilometer….

weg

En natuurlijk vinden we allemaal dat we alles beter zouden kunnen, we mogen immers allemaal altijd zeggen wat we ergens van vinden en krijgen alle kansen om onszelf te ontwikkelen en dus een mening ergens over te vormen.
Maar juist dit is wat ons zo rijk maakt, we krijgen zo verschrikkelijk veel kansen en we hebben het zó ontzettend goed, ik ben nog elke dag blij dat ik hier in Nederland geboren ben, zonder dat ik daar iets voor heb hoeven doen. En ik voel me hier soms zelfs een beetje schuldig over.
Ten opzichte van zoveel medebewoners van deze aardbol krijg ik alleen daarom al zo ontzettend veel kansen en mogelijkheden en dat besef ik me dankzij al het reizen heel goed. Mij hoor je dus niet klagen!
Nou ja, af en toe dan, ik blijf natuurlijk een kritische Hollander met een duidelijke eigen mening…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.