Chocola maken in Antigua (27-06-2015)

Vandaag hebben we eerst gepind en onze was weggebracht. Daarna hebben we een stukje door het stadje gelopen. Antigua staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO en is dus helemaal authentiek. Kleurrijke gebouwtjes wisselen af met sierlijke kerken en de straten met klinkers en de groene vulkanen op de achtergrond, met hun toppen in de wolken maken het plaatje helemaal compleet. Een hoop Amerikaanse fastfood ketens zijn hier wel aanwezig, maar ze vallen niet op doordat ze eenvoudige geveltjes hebben net zoals alle andere winkeltjes.
We hebben nog de ruïne van een ingestorte kathedraal bekeken en op een binnenplaatsje geluncht. Toen we terug kwamen bij het hotel stond onze was alweer klaar bij de receptie, super handig!
Om half 2 hadden we een workshop gereserveerd bij het Choco Museo. Hier kregen we uitleg over het ontstaan van chocola en hoe het ge!maakt wordt. Het hele proces van boon tot chocola hebben we zelf gedaan en we hebben cacao thee, Maya chocolademelk en Spaanse chocolademelk gemaakt en geproefd. Tenslotte hebben we zelf chocolaatjes gemaakt die we na anderhalf uur weer op konden halen. In de tussentijd hebben we nog wat in het Park Central gezeten met een cola’tje, dit is echt een leuk stadje om wat rond te lopen en op een bankje te zitten. Verkopers, toeristen en lokale bevolking lopen overal op straat en vaak hoor je wel zuid Amerikaanse muziek ergens op de achtergrond.
Nu gaan we vroeg slapen, want morgen om kwart voor 6 komt een taxi ons ophalen, we hebben een lange reis dag naar Rio Dulce voor de boeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.