Bespaartip: gratis reisgidsen!

Vandaag weer een tip om wat te besparen, zodat je meer geld overhoudt voor de reis zelf, altijd handig toch?

Zoals je misschien al weet, ben ik altijd op zoek naar manieren om geld te besparen of wat extra te kunnen sparen, zodat ik zoveel mogelijk geld overhoud om te reizen.

Voor elke reis koop ik altijd één of meerdere reisgidsen. Voor stedentrips gaat mijn voorkeur uit naar de 100% gidsen (inmiddels heten die Time to Momo). Voor langere reizen ben ik erg fan van Trotter en Lonely Planet. Soms koop ik de gidsen tweedehands, om wat geld te besparen, maar de informatie verouderd vaak snel dus het is wel fijn om een recente druk te hebben.

Wat ik doe om zo goedkoop mogelijk aan deze reisgidsen is het volgende: enquêtes invullen! Bij GFK en TNS Nipo (Kantar) kun je vragenlijsten invullen. Bij GFK kun je ook wekelijks je boodschappen scannen.
Hiervoor krijg je punten en deze punten kun je uiteindelijk inwisselen voor bijvoorbeeld Bol.com bonnen. Zo spaar ik het hele jaar wat bonnen bij elkaar, zodat ik in feite mijn reisgidsen vaak gratis heb!

Bij GFK kun je jezelf aanmelden. Bij TNS Nipo moet je uitgenodigd worden door een panellid en helaas zijn ze niet heel vaak op zoek naar nieuwe respondenten. Maar houd het in de gaten en wie weet spaar jij binnenkort zo ook al je reisgidsen bij elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.