Angkor Wat (21-07-2012)

Vandaag hebben we het beroemde tempelcomplex Angkor Wat bekeken. Om 8.00 uur zijn we vertrokken met een tuk-tuk van het hotel, samen met onze gids, die ook door het hotel geregeld was. We hebben de mooiste en belangrijkste tempels bekeken, zoals Ta Phrom met de Bayon, Angkor Thom, Angkor Wat en wat kleinere tempeltjes. Ta Phrom is ontzettend groot, met torens met gezichten erop, en is erg mooi om te zien. Helaas was het hier ontzettend druk met Koreanen, waardoor we niet echt de kans kregen op ons gemak alles te bekijken. Angkor Thom is de tempel waar de film Tomb Raider is opgenomen, en is overwoekerd door boomwortels, allemaal erg mooi en erg indrukwekkend om te zien. Angkor Wat zelf vonden we veruit het mooiste, deze is nog erg goed in tact en als je er bovenop staat heb je een goed beeld van hoe symmetrisch alles is gebouwd, inclusief de tuinen er omheen. De gids wist veel te vertellen en was erg grappig, overal wilde hij “funny photo’s” maken. Zo moesten we ons hoofd uitsteken tussen een rij zuilen en moest mark achter een boeddhabeeld zonder hoofd gaan zitten, zodat het leek dat zijn hoofd op het beeld stond, erg grappig allemaal. Ook zag hij in alle boomstronken figuren, en dan met name erg schunnige figuren en dat fluisterde hij dan in Mark zijn oor, erg grappig allemaal.
Halverwege de middag waren we weer terug en dat was niet zo erg, want het was ontzettend heet vandaag, toch jammer dat het hotel geen zwembad heeft… Helaas deed de airco op de kamer het ook niet veel vanmiddag, want de stroom bleef maar uitvallen.
Vanavond hebben we bij het hotel lekker gegeten en daarna zijn we nog naar de night market geweest om nog wat souvenirs te shoppen, want dat kan heel goed hier in Siem Reap!
Morgen wilden we eigenlijk nog een keer naar Angkor Wat gaan, maar we denken het mooiste al wel gezien te hebben, dus gaan we het Tonle Sap Lake bezoeken, dit is een gigantisch meer, waar veel mensen op en langs wonen en waar een groot deel van de bevolking hier in Cambodja zijn boterham (nouja, bakje rijst dan) mee verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.