3 perfecte bestemmingen voor de onervaren reiziger

Als je nog nooit een verre reis hebt gemaakt kan ik me voorstellen dat dit een hele grote stap kan zijn. Het is natuurlijk ook niet niks, naar de andere kant van de wereld vliegen en uitstappen op een plek waar letterlijk álles anders is dan je gewend bent.

Voor een eerste reis is dan ook niet elke bestemming even geschikt, maar er zijn een paar landen waar het heel goed te doen is om op eigen gelegenheid rond te reizen en zo de drempel voor de wat “moeilijkere landen” alvast te verlagen.

thailand 272

Voor mij komt op de eerste plaats absoluut Thailand!
De mensen zijn er ontzettend vriendelijk en behulpzaam, je hebt voor een reis van maximaal 30 dagen geen visum nodig en vervoer is gemakkelijk te regelen. Hiermee zijn dus meteen wat drempels weggenomen. Doordat Thailand druk bezocht wordt door westerse reizigers, wordt er op veel plaatsen Engels gesproken. Dit maakt het rondreizen al een stuk makkelijker natuurlijk. Daarnaast kun je altijd snel en zonder problemen vervoer van A naar B vinden. Of je nu een binnenlandse vlucht, een treinkaartje of een auto met privé chauffeur wil, in de toeristische gebieden zit op elke hoek van de straat een reisbureautje waar ze Engels spreken en dit voor je kunnen regelen. En als je het aandurft, kun je ook zelf op straat wel “een mannetje” regelen die je met zijn auto ergens naartoe brengt. Vaak willen ze voor een paar euro extra ook nog op je wachten en je weer terug brengen naar je hotel. Het kost geen moeite om deze mannetjes te vinden, als je over straat loopt word je vanzelf wel aangesproken (“need taxi?”).

Nog een plus is dat voor Aziatische begrippen Thailand een redelijk schoon land is, met de heerlijkste gerechten die onze westerse magen ook nog eens goed kunnen verdragen. Kortom, in Thailand kun je genieten van een compleet andere wereld, zonder je ergens druk om te maken!

thailand 057

Op de tweede plaats staat wat mij betreft Marokko. Het is lekker dicht bij huis, dus je hoeft maar kort te vliegen en er is bijna geen tijdsverschil, wat je weer een jetlagje bespaard en natuurlijk ook flink in de kosten scheelt. Vanwege de afstand heb je ook niet per sé 3 weken weg. Als je maar een weekje hebt, kun je ook al een leuke rondreis maken namelijk.

Bovendien zijn de mensen er ontzettend vriendelijk en kom je ook hier een compleet andere wereld.
Je kunt er prima met een huurauto zelf rondreizen, dus je bent niet afhankelijk van anderen of openbaar vervoer. En als je een woordje Frans spreekt kun je al helemaal prima uit de voeten in dit land!

DSC_1533

Ook in Amerika kun je prima zelf rondreizen als je nog niet zoveel ervaring hebt. Op internet is veel informatie te vinden, je kunt prima rondreizen met een huurauto en er is geen taalbarrière. Ook hoef je niet bang te zijn voor enge ziektes of voedsel waar je niet tegen kunt. Een reis door de Verenigde Staten is daarom op vrijwel alle vlakken heel praktisch.

Mocht je wat sceptisch zijn omdat je liever een tropische bestemming bezoekt, laat je dan vooral niet misleiden door wat je op televisie ziet van Amerika. De meeste series spelen zich namelijk af in New York of LA, terwijl Amerika zoveel meer is dan dat! Het is een heel divers land met een overweldigende natuur en ook zeker zijn eigen cultuur.

Het probleem met een reis door de Verenigde Staten is dan ook dat je keuzes zult moeten maken. Daarnaast heb je altijd te maken met een behoorlijk tijdsverschil en zo’n reis is niet goedkoop, dus je moet er wellicht wat langer voor sparen dan voor een reis naar Thailand.

DSC_4416

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.