Snorkelen op Caye Caulker (10-07-2015)

Gisteren hebben we gesnorkeld, want daarvoor zijn we hier gekomen. Op aanraden van Anne, die we bij Finca Tatin hadden leren kennen hadden we deze tour geboekt bij een bureautje dat als enige aangeeft de vissen niet te voeren. De andere groepen storten zich namelijk massaal (met een man of 20) op de haaien. Ze lokken ze met een hoop voer en pakken de haaien en roggen dan vast, draaien ze om en laten iedereen ze aanraken. Wij vinden dat zielig en onze gids Zack bleek een hele goede keuze te zijn.
Hij legde uit hoe de vissen en koralen heetten en vroeg ons de beesten met rust te laten en alleen rustig naar ze te kijken.
Toen de boot net stil lag kwamen er al een hoop haaien en mega grote vissen op ons af. Dat ziet er toch wel eng uit! Ik gaf aan dat ik het eng vond en toen we net in het water waren pakte Zack mijn hand en nam hij me rustig mee naar de haaien, om te kijken en te laten merken dat de haaien echt niets deden en niet op je af komen. Dat vond ik erg fijn en een hele geruststelling en ik vond het ook echt niet meer eng. Ook het meisje dat een zwemvest droeg omdat ze niet zo goed kon zwemmen werd regelmatig bij de hand gepakt, echt een top gids als je het mij vraagt.
De eerste stop was dus Shark and Ray alley, waar vooral veel haaien, roggen en grote vissen zwemmen. We hebben hier een uurtje gesnorkeld en het was heel mooi om deze vissen zo in het echt te zien. Toen naar de volgende stop, Hol Chan Marine Reserve. Hier beginnen de grotere tourtjes en deze vertrekken ook later op de dag, dus hier vertrokken de grotere groepen juist net. Hier hebben we meer koraal gezien en weer haaien en een Eagle Ray. En toen zagen we ook een schildpad, waar ik zo op hoopte! We konden heel dichtbij komen en op een gegeven moment zwom hij door ons heen naar boven om even een luchtje te scheppen, echt super gaaf!
Bij de derde stop mochten we zelf, zonder de gids snorkelen boven een scheepswrak. Toen we terug op de boot zaten kregen we een grote schaal vers fruit tussen ons in, door Zack gesneden terwijl wij aan het snorkelen waren.
Op de terugweg naar huis stopte hij nog een paar keer in een gebied waar deze tijd van het jaar weleens zeekoeien zitten, maar de kans was klein dat we ze zouden zien, want ze zijn heel schuw. We moesten onze maskers paraat houden en als hij er een zou zien moesten we heel rustig het water in gaan, zonder flippers om hem niet weg te jagen.
En ja hoor, hij vond er eentje! Wij dus het water in, zo snel mogelijk maar toch heel rustig proberen dat beest te vinden en dat lukte! We konden heel dichtbij komen en lagen gewoon heel rustig rond hem te drijven, gewoon een beetje naar hem kijken en af en toe een beetje mee zwemmen. Echt super gaaf was dit, en dan dachten wij dat die fruitschaal het toetje van dit tourtje was!
Een prachtig en lief beest, zo mooi om zo rustig door het water te zien glijden van zo dichtbij. Onze dag was dus dubbel en dwars geslaagd gisteren, de foto’s volgen als we weer thuis zijn.
De avond afgesloten met een kreeft van de bbq, was de eerste keer en ik vond het best lekker eigenlijk.
Vanmiddag zouden we dichterbij gaan snorkelen maar er waren te weinig inschrijvingen, dus ging de tour niet door. Eigenlijk vonden we dat helemaal niet zo erg, want we zijn gisteren ondanks het smeren met factor 50 toch nog best wel verbrand. Vandaag dus niet zoveel gedaan, laat ontbeten, stukje gefietst en verder niets. Vanavond verse pasta bij een Italiaan op, echt lekker gegeten en nu is alles weer ingepakt, want morgen gaan we weer naar huis. “Sad but thru” zoals we hier vaak horen, maar toch ook altijd wel weer lekker. Al zijn deze drie weken wel heel er snel gegaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.